Jöhetnek az elődöntők


New York Rangers2.30  döntetlen3.65  Tampa Bay Lightning2.85
Hét mérkőzéses párharcból került ide a Rangers, a keleti konferencia első helyezettje. Tavaly itt verekedték át magukat a Montrealon, hogy aztán elbukják a döntőt a Kings ellen.

Egyébként idén kisebb meglepetésre a Montrealt pont a Tampa Bay ejtette ki 4-2-vel. A Capitals legyőzése után tehát jöhetnek Stamkosék.

Nem meggyőző a Rangers játéka az idei rájátszásban. Elég kevés gólt ütnek, de lám mégis itt vannak. Derek Stepan lőtte őket tovább a hetedik meccs hosszabbításában, aki egyébként házi pontkirály is egyelőre nyolc pontjával, Derick Brassarddal egyetemben.

Nem lesz könnyű dolga a Parkőröknek, ugyanis egy bombaformában lévő Tampa Bayyel találkoznak. Tyler Johnson 12, Kucherov 11, a csapat sztárja és egyben csapatkapitánya pedig 10 pontnál jár már az idei playoffban. Ben Bishop kapusnál nem sokan védenek jobban mostanában (93,1%), de a Lundqvist a Rangers hálóőre pont jobb nála (94.4%).

Nem jó ómen a pályaelőnyben részesülő New yorki gárdának, hogy idén már találkoztak háromszor és mindegyik alkalommal rendes játékidőn belül intézte elő őket a Lightning. A három mérkőzésen pedig 15 lőtt gól Stamkoséktól elég intenzív támadóalakulatot bizonygat.

Tipp: Vendég gólok száma 1,5 felett @ 1.42


Anaheim Ducks2.25  döntetlen3.70  Chicago Blackhawks2.85
A másik ágon Kacsák találkoznak az Indiánokkal. Talán sejteni lehetett, hogy ők futnak be végül ide. Az Anaheim kimagaslóan teljesített az egész alapszakaszban és nem tűnik úgy, hogy szeretnének leállni. Egyértelmű céljuk a Stanley kupa megnyerése. A Chicagónak már döcögősebben ment a szekér, de hát mikor legyenek csúcsformában, ha nem a playoffban.

Patrick Kane sérüléséből visszatérve hátán viszi a csapatot. Jelenleg a második helyen áll a ponttáblázaton tizenhárom egységgel. Csak egy ember előzi meg, az pedig nem más, mint Corey Perry, akinek szintén volt sérülése az alapszakaszban és már 15 pontnál jár.

Akár hét mérkőzéses párharc is lehet belőle. Nehéz megjósolni ki fog továbbmenni a döntőbe: ha az idei egymáselleni találkozóikat nézzük, akkor a Chicago meggyőzőbb volt, ugyanis háromból kétszer ők nyertek, ráadásul 4-1-re. Mégis az Ducks továbbjutására adnak kisebb szorzót 1.75, a Chicagóra pedig 2.12-es odds van. Bármelyikre is fogadunk jól megduzzasztja majd a szelvényt.

Tipp: Ducks hosszabbítással @ 1.73

Eredő odds: 2.46