Jöhet a második kör


New York Rangers1.90  döntetlen3.90  Washington Capitals3.55
A keleti első Rangers a Pingvineket búcsúztatta az első körben 4-1-el. Ami érdekes, hogy a New yorkiak mind a négy meccsüket 2-1-re tudták csak megnyerni és abból kettőt hosszabbításban. Bár a Pittsburgh egyáltalán nem volt könnyű ellenfél, annak ellenére, hogy csak nyolcadikként csúsztak be a rájátszásba.

A mostani ellenfél nem más, mint a fővárosi gárda, a Washington Capitals. Mondanám, hogy Alexander Ovechkin vezette együttesről van szó, de az első körben az Islanders olyan jól kapcsolta ki az oroszt az elején, hogy csupán öt pontig jutott hét meccs alatt. A végére azért magára talált. Backstrom viszont folytatta ott ahol abbahagyta az alapszakasz végén és három gólnál, illetve ugyanennyi asszisztnál jár és ebben a párharcban talán már visszatérhet Eric Fehr is, akiről tudjuk, hogy tud pontokat szállítani a Caps-nek.

A két csapat idén eddig négyszer játszott egymással, ebből hármat a Rangers nyert és még rá is pihenhettek a második körre kicsit, hiszen öt meccs alatt lerendezték a Pittsburgh-öt. Most is rájuk van kisebb odds: csupán 1,42-szeres pénzt fizet a továbbjutásuk. A Washingtonra pedig 2,80 és valljuk be, nagy meglepetés lenne, ha végül ők mennének tovább a párharcból.

A Parkőrök háza táján szépen eloszlanak a pontok: Nash, Brassard és McDonagh áll négy ponttal. Kevés gólt lőttek idáig, mindössze kilencet öt mérkőzés alatt. Majd lehet, hogy most beindul a gólgyártás. Viszont van egy kis bökkenő, egy fontos ékkő kiesett a csapatból meghatározatlan időre. Mats Zuccarellot úgy arcon lőtték, hogy kénytelen lesz pihenni picit.

Tipp: Rangers hosszabbítással @ 1.51


Anaheim Ducks1.87  döntetlen3.90  Calgary Flames3.65
Az egyetlen söprő csapat és egyben nyugati első fogadja a két maradt kanadaiból az egyiket. A Ducks pihenhetett a legtöbbet a playoff második körére. Sokan mondják, hogy ez lehet az az év, amikor újra felemelhetik a magasba a Stanley Kupát. Azért ehhez lesz egy-két szava a többieknek, most elsősorban a Flamesnek.

A Calgary kisebb meglepetést okozott azzal, hogy a magasabban sorolt Vancouvert búcsúztatta az első körben 4-2-vel. Őrült meccseket játszottak, igazi kanadai hoki volt rengeteg verekedéssel. Volt olyan találkozó, ahol 0-3-ról fordította meg az állás és nyert 7-4-re a Flames. Két hat pontosuk is van Hudler és Gaudreau személyében. Itt a nagy kérdés az lesz, hogy tudják-e hozni azt a kemény játékot az Anaheim ellen, amit a Canucks ellen láttunk tőlük, valamint, hogy sikerült-e kipihenni magukat a konferencia győztesre.

A Kacsáknál mindenki rendben van, Corey Perry pedig egyenesen fenomenális. Hét pontot gyűjtött idáig, az nem olyan rossz négy meccs alatt. Jakob Silfverberg meglepetésre már hat pontnál jár, ő rá azért nem sokan számítottak volna, hogy előlép. „Szegény” csapatkapitányuknak, Getzlafnak eddig be kell érnie egy pont per egy meccsel. Hat tutira akarnak menni akkor 1,42-es oddszért továbbjut a Ducks a párharcból, de ha bevállalósabbak és szerintük a kemény kanadai hoki nyer, akkor 2,80-ért lehet pakolni a Flames-t. Annyi biztos; nem fogunk unatkozni, akármi történik is.

Tipp: Ducks @ 1.87

Eredő odds:2.82