Jégen a sereghajtó


New York Rangers2.90  döntetlen3.85  Pittsburgh Penguins2.18
A Rangers nem hozza azt a formát, amit tavalyhoz képest vártunk tőlük: döntőbe jutásuk egy kicsit talán meglepetésnek is számított. Nagyon szoros meccseket játszanak, és mostanában nem feléjük billen meccs végén a mérleg nyelve; utolsó hat meccsükből négyet elvesztettek. Rick Nash (14 pont) vezetésével nehéz dolguk lesz az aktuális ellenféllel szemben, ráadásul a csapatkapitány, Ryan McDonagh és Dan Boyle sérültek is. Nehéz este lesz ez a Madison Square Garden-ben.

A Pingvinek elképesztő szériának örvendhetnek. Utolsó hét találkozójukat megnyerték, ezeken a meccseken 33 gólt szereztek összesen. Sidney Crosby vezeti az alapszakaszi pontkirályi címért folyó versenyt 24 ponttal, de a legjobb tizenháromba négy (!), pittsburghi is befér. Könnyen elképzelhető, hogy vendégsiker lesz majd, viszont az utóbbi pár egymás elleni mérkőzés a Parkőrök mellett szól.

Tipp: Gólok 5,5 felett @ 1.94


St. Louis Blues1.42  döntetlen5.20  Buffalo Sabres6.00
Hét győzelem zsinórban, aztán jött a Nashville és legutóbbi meccsükön véget vetett a sorozatnak. Egyetlen sérülttel (T. J. O’shea) fogadják a sereghajtót St. Louis-ban, Vladimir Tarasenko 9 gólal és 8 assziszttal csapata legjobba. Plusz-mínusz mutatója is 11-es, ami elég jónak számít a ligában. Pontosítva a hatodik legjobb. A konferenciában is a hatodik helyen állnak és az előttük lévők még több meccset is játszottak. Följebb is léphetnek, ha győztesként vonulnak le az utolsó dudaszó után és erre minden esélyük meg is van.

A Buffalo Sabres hozza az utóbbi éves formáját. Legutolsók nem csak a konferenciában, de már a ligában is. Tizenhat lejátszott meccsükből, mindössze egyszer voltak képesek nyerni rendes játékidőben és csak nyolc pontot gyűjtöttek.

Négy egymás elleni meccsből hármat simán hozott a Blues. A Buffalo legjobb játékosa Drew Stafford is csak nyolc pontig jutott a szezonban, könnyen lehet, hogy kitömi őket a St. Louis.

Tipp: Tarasenko gól @ 2.65

Eredő odds: 5.14