Jégen New York!


New York Rangers1.75  döntetlen4.05  Carolina Hurricanes4.10
Ritkán készülhetne jobban egy csapat a soron következő mérkőzésére, minthogy öt győzelemmel végződő találkozó utána nekivághatnak a hatodiknak is. Márpedig a Rangers most így fogadja a Hurrikánokat.

A New York-i gárdánál csak egy jobb csapat van a konferenciában (Montreal), de nyomukban van a Washington is. Bár még nagyon a szezon elején vagyunk, úgy néz ki, hogy az első két helyen idén is a Canadiens és a Rangers fog osztozni.

Rendesen szétosztják a pontjaikat a hazaiak: Lindberg és Zuccarello 11-11, míg Brassard és Hayes 10-10 ponttal áll a kanadai táblázaton. Ám ez hasonlóképp van a túloldalon is, csak ott egy-két egységgel kevesebb van.

A Carolina már most elfoglalta az elmúlt években bérelt helyét. Nem az utolsók között, de nem is rájátszás esélyesként: már most a 13. helyen állnak. Elég hullámzó formát hoznak. Mi se mutatná jobban, mint az utolsó tíz meccsük, melyek közül ötöt megnyertek és ötöt elvesztettek.

Sok esélye nem lesz a Carolinának a Madison Square Gardenben, pláne, hogy az utolsó hat egymásellenit a Rangers nyerte. Rick Nash (tavalyi házi pontkirály) távollétében is sima meccsnek kell lennie a hazaiak számára.

Tipp: Rangers -1 @ 2.02


San Jose Sharks2.25  döntetlen3.90  New York Islanders2.75
A „kistestvérnek” már neccesebb mérkőzése lesz. Főleg, hogy az eddig lejátszott öt vendég meccsükből öt pontot tudtak szerezni.

A San Jose kemény falat lehet, hiszen nyolcadik helyen állnak a Nyugati Konferenciában. Plusz az Islanders formája gyenge, ugyanis az utolsó hat meccsből csupán egyet sikerült megnyerniük. Azt is a New Jersey ellen egy keserves 2-1-el, pedig a Devils nem tartozik az élcsapatokhoz.

A vendégek a hetedik helyen állnak Keleten és Okposo valamint Tavares hozza a meccseket nekik; 11-11 ponttal állnak egyébként az asszisztokat és a gólokat összeadva.

Amire majd nagyon oda kell figyelnie a Sharksnak, azok az emberhátrányok. A New York-i együttes a negyedik legjobb az emberelőnyös helyzetek kihasználásában. A hazaiak meg majdnem a legrosszabbak ebben a mutatóban. Viszont több, mint 31 lövést küldenek az ellenfél kapusának meccsenként. Hozok még egy statisztikát, amiben valamelyikük kiugró: a Cápák a liga legjobb korongelhozói, a bírói bedobások közel 55%-át elhozzák.

Pavelski és Ward termeli a pontokat és a drukkerek most is tőlük várják majd a győzelmet. Tavalyról tudjuk, hogy jó ez az Islanders, de gyenge formájuk miatt a Sharks az esélyesebb.

Tipp: 4,5 gól felett @ 1.57

Eredő odds: 3.17