Jégen a Keleti első és utolsó


Montreal Canadiens1.85  döntetlen3.90  Columbus Blue Jacket3.70
A hazaiak az utolsó öt meccsükből négyet hoztak és csak az utolsót vesztették el, azt is hosszabbításban a New Jersey ellen. Elképzelhető, hogy nehéz időszak jön a kanadaiak számára a  rájátszásában, hiszen első számú kapusuk, Carey Price hat hétre kidőlt. Az utolsó két meccsen már Condon állt a kapuban és ezalatt a két találkozó alatt öt gólt kaptak.

Pacioretty és Plekanec még mindig szállítja a pontokat. Mindkettőjük 24-24 egységgel áll a kanadai táblázaton, de P.K. Subban és Gallagher sincs messze tőlük.

A vendégoldalon kicsit más a helyzet, bár az utolsó tíz meccsükből hatot sikerült behúzniuk. Bourque sérülés miatt hiányozhat a jégről majd a Montreal ellen. A Columbusnak nem lehetnek jó emlékei napjaink Canadiens-e ellen, hiszen az utolsó három, egymás elleni mérkőzésüket elvesztették velük szemben.

Tipp: Pacioretty gól @ 2.33


Chicago Blackhawks2.08  döntetlen3.85  Minnesota Wild3.10
Egyik csapat se várja elképesztő formában a találkozót. A hazaiak utolsó öt meccsükből kettőt tudtak csupán megnyerni, míg a vendégek csak egyet, ha az előző hét mérkőzésükre tekintünk vissza. Az talán aggasztóbb lehet a vendégeknek, hogy az utolsó három meccsüket otthon bukták el. Még szerencse, hogy most idegenben lépnek pályára.

Zach Parise már visszatért a csapatba, de egyelőre nem találta a formáját. Az biztos, hogy nem a sérülések fogják eldönteni ezt a meccset, ugyanis a két csapatnak összesen egy játékosa van a sérült listán. Ő Tyler Graovac a Minnesotából.

A szupersztár sérülése, lábadozása és visszaszokása a jégre eltart majd egy darabig. Eddig a Vanek – Koivu – Suter trió hozta a meccseket. A vendégek még így is rájátszást érő helyen vannak, de elképzelhető, hogy a mostani mérkőzés után már le is csusszannak onnan.

A Chicagónál sincs minden rendben. Ők harmadikak a konferenciában és eléggé lemaradtak az első helyezett Dallastól. Ám a Blackhawks tavaly se nyerte meg az alapszakaszt, csak a Stanleyt. Ezzel valószínű idén is beérnék.

Patrick Kane ihletett formában játszik és vezeti a pontlistát. Tizennégy góljával ő a második helyezet Jamie Benn mögött a góllövőlistán, 23 asszisztjával pedig vezeti a ligát a gólpasszok tekintetében. Toews nem igazán tudta vele tartani a tempót, lemaradt 15 pontnál, de a Chicago szerencséjére ott volt Pennerin és Seabrook is, akik szintén sokat tesznek idén azért, hogy címvédésről lehessen beszélni.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.62

Eredő odds: 3.77