Ideje visszavágni


Pittsburgh Penguins2.27  döntetlen3.60  NY Rangers2.90
A hazaiak három ponttal hagyták maguk mögött a Philadelphiát a kilencedik helyen, ami több mint egy meccsnyi előny és akár el is húzhatnak tőlük még jobban. Ahhoz persze meg kell verni a jelenleg Kelet második helyén álló New Yorki gárdát, ami az utóbbi négy egymás elleni meccsükön nem jött össze.

Erre a mérkőzésre a Rangers zsinórban három győzelem után érkezik. Legyűrték a St. Louist és a Dallast is idegenben szóval nem lehet nyugodt a Pittsburgh, nem akadály a vendég jég. A házi pontgyűjtő listán Zuccarello és Brassard van az élen náluk, míg a túloldalon Crosby és Malkin (előbbi top10-ben).

Fel kell készülnie Henrik Lundqvistnak is, hiszen a Pingvinek lövik a legtöbbet kapura egy mérkőzés folyamán (32,8), de a svéd hálóőrt aligha kell félteni, ugyanis 92% felett véd és volt már négy shutoutja is.

A két csapat teljesítménye nem nevezhető kiemelkedően jónak emberelőnyben. A Pittsburgh a középmezőnyhöz tartozik, míg a Rangers csupán a liga utolsó harmadába ebben a statisztikában.

Sérültek pedig mind a két oldalon vannak: a vendégeknél még mindig nem játszik Rick Nash, aki rengeteget számít az előre játékukban, viszont megszerezték Eric Staalt a Carolinától, aki segítségükre lehet. A hazaiaknál Eric Fehr és Lovejoy sem játszik majd, bár előbbi már huzamosabb ideje nem lépett jégre és nélkülözni tudták.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.67


Arizona Coyotes3.35  döntetlen3.90  Anaheim Ducks1.98
A nyugat legrosszabb formájában lévő csapat fogadja a legjobban lévőt. Ezekre szokták mondani, hogy tuti meccs. Na, hát ezt is most el is lehet felejteni, hiszen az NHL-ről beszélünk.

Az Arizona kikapott otthon a St. Louistól 6-4-re pár fordulóval ezelőtt és egy öt meccses túrába vágták a fejszéjüket, ami elég balul sült el. Öt vereség lett az eredménye, így a formájuk gyönyörűen fest: LLLLL. Nyolc pontra vannak a rájátszást érő helyről, de papíron jobb csapatok küzdhetnek azokért a pozícióért így sok esélyt nem ad nekik az ember. Utolsó meccsükön a Pittsburgh úgy megszórta őket, hogy inkább hat gólnál megálltak. Fel kell őket valamivel szedni a padlóról, de ebben nem lesz segítségükre a Ducks.

Az a Ducks, ami borzasztóan kezdte a szezont a tavalyi konferencia győzelem után. Fel tudtak kapaszkodni és most a Nyugat playoffot érő helyei közepén tanyázik. Corey Perry rég nem látott formájában villog és Ryan Getzlaf is szépen szórja a gólpasszokat.

Az Anaheim kevesebb gólt lőtt, mint az Arizona mégis előrébb vannak jóval. Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy míg a Kacsák a liga legkevesebb gólját kapták, addig a hazaiak nyelték be a legtöbbet. Majdnem 200-nál járnak, és most jön egy kiváló formában lévő, sikerre éhező gárda hozzájuk. Nem sok jó jósolható a Coyotes számára. Ráadásul a vendégek az egyik legjobban támadnak emberelőnyben és a többi csapatot maguk mögé utasítva a legjobban védekeznek emberhátrányban.

Tipp: Perry gól @ 2.32