Idegenben az éllovasok


New York Rangers2.55  döntetlen3.85  Washington Capitals2.48
Rangadó ez a javából, hiszen a Keleti Konferenciában és a Metropolitan divízióban is vetélytárs ez a két együttes. Mindössze hét pont választja el egymástól a két csapatot – meg persze a közéjük ékelődött Pittsburgh és Columbus.

Mindkét csapat hullámzó formában van. A Capitals az utolsó öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni, legutóbb a Nashville fektette őket két vállra egy sima 5-2-vel. De ugyanennyit kapott a Rangers is két napja a Columbustól, ami elég fájdalmas volt számukra, ugyanis New Yorkban kapták a verést és ezzel a Blue Jackets belépett eléjük.

A sérülésekkel jobban áll a Rangers, náluk egyedül Kevin Klein van listán, aki kihagyhatja ezt a meccset, míg a fővárosiaknál Burakovsky biztosan nem lép pályára és kérdéses még Oshie, Orpik, illetve Niskanen játéka is. Ők mind meghatározó láncszemei a csapatnak és nagy űr keletkezhet a hiányuk miatt.

De legalább a Capitals legjobb pontszerzői ott lesznek New Yorkban. Backstrom, Ovechkin és Kuznetsov ugyanúgy termeli a pontokat, mint tavaly, azaz eszméletlen tempóban. Hárman együtt már 165 pontot szereztek. Nekik is köszönhetően a liga harmadik legtöbb gólját vágta eddig a Caps, de a Rangers részéről sem kell aggódni, hiszen ebben a felsorolásban övék a második hely, egy egységnyivel megelőzve az ellenfelüket.

Ellenben ha a kapott gólokat nézzük, máris fordul a kocka és értelmet is nyer, hogy miért a Caps a liga első jelenleg. A legkevesebb kapott gólt ők könyvelhették el, szám szerint 128-at. A többiek jócskán le vannak maradva ebben a tekintetben, talán még a másik konferencia első helyezettje, a Minnesota tartja a tempót 136-tal. Ebben óriási szerepe van Holtby-nak, aki 92,8%-kal véd, 1,97 gólt kap meccsenként (liga első) és már volt 7 shutoutja, vagyis kapott gól nélküli meccse (liga első).

Alig van olyan szegmense a játéknak, ahol ezek a csapatok ne lennének az elitben szóval mindenképp izgalmas és szoros találkozót várható tőlük.

Tipp: Gólok száma 4,5 felett 1.51


Winnipeg Jets2.55  döntetlen3.95  Minnesota Wild2.43
Egy sérülésekkel teletűzdelt Winnipeghez érkezik a Minnesota. A hazaiak oldalán hat biztos, de akár hét hiányzó is lehet, ha Stafford nem gyógyul ki a betegségéből. Ezzel szemben a vendégek egy emberüket hagyják otthon; Bartley-t izomsérülés miatt.

A Wildnak ezt a meccset meg kéne nyernie, ha nem szeretné, hogy a Chicago egy percre is beelőzze. Egy ponttal már csak, de vezeti még a Minny a Nyugati Konferenciát. Három meccsel kevesebbet játszottak, mint az üldözőjük, de valószínűsíthető, hogy szeretnék megőrizni az első helyet.

Ehhez csak egy tízedik Winnipeget kell legyűrni. Ráadásul a Jets nem a legjobb hazai környezetben, több vereségük van, mint győzelmük saját jégen. Viszont, ha Scheifele (62 pont) és Laine (54 pont) jó napot fog ki meggyűlhet a Wild baja velük. Egyébként az egymás elleni találkozókból idén eddig háromból hármat a Minnesota nyert.

Tipp: Laine pontot szerez 1.52