Helyezkedés az NHL-ben


Chicago Blackhawks2.15  döntetlen3.80  Nashville Predators3.00
A hazaiak harcban állnak a Nyugati Konferencia első helyéért a Dallasszal. Egy pont a hátrányuk, tehát ha ma a megverik a Nashville-t és a Stars bukik a Winnipeg ellen, újra az élre kerülhetnek.

A legutolsó meccsükön (a Minnesota ellen) óriási pofonba szaladtak bele a chicagóiak: 6-1-re kikaptak idegenben és azt hiszem, lehet azt mondani, hogy a kapusok közötti különbségen dőlt el. Crawford rossz napot fogott ki és két harmad után le is cserélték. Pedig csodás szezonja van a kanadainak (92.8%, 7 shutout, 32 győzelem).

A másik oldalon nem lehetnek olyan nyugodtak azért. A hetedik helyen kóvályog a Nashville és 5 pontra van tőlük a kilencedik Minnesota. Viszont hatalmas hajrába kezdett a Wild, így az előttük lévőknek is fel kell kötni gatyát, ha nem akarnak lecsúszni 1-2 hét múlva az első nyolc hely egyikéről. Meg persze nem lenne rossz beelőzni a San Jose – Anaheim párost az ötödik helyért, mert így egyelőre a Chicago – Dallas duó valamelyikénél kezdenék a playoffot, ami lehet, hogy hamar a végét is jelentené a történetnek.

Az előző Toronto elleni meccsen Shae Weber a Predátorok kapitánya kisebb sérülést szedett össze. Így a játéka még kérdéses, míg a Blackhawks-nál Marian Hossa a következő két meccset még biztosan kihagyja, de akár több is lehet belőle.

Feláll-e a padlóról a Chicago és újfent élre ugrik vagy meglódul a playoff bebiztosítás felé a Nashville?

Tipp: Patrick Kane gól @ 2.35


LA Kings1.75  döntetlen4.10  Edmonton Oilers4.05
Nincsenek kis szorzók az Edmontonra, ami egyből jelzi is, hogy ki ennek a mérkőzésnek az esélyese. Jelenleg tökutolsók a Nyugati Konferenciában a formájuk pedig a lehető legrosszabb. Most kapaszkodjunk meg! Az előző öt meccsüket mind hazai környezetben játszották és egytől-egyig elbukták.

A Los Angeles se élete formájában játszik, de ők azért 50% körül teljesítettek a közelmúltbéli találkozóikon. Remekül emberelőnyöznek, kevés gólt kapnak meccsenként és a második legtöbbet lőnek kapura a ligában. Ez jelentheti a különbséget, ugyanis az Edmonton szinte minden ilyen statisztikai mutatót nézve valahol hátul kullog.

Taylor Hall (EDM) és Anze Kopitar (LAK) áll a házi pontlistájuk élén, mindketten 52 egységgel. A többiek tőlük messze lemaradva. A tavalyi 1/1-es Connor McDavid egyelőre 28 pontnál tart, de hónapokat hagyott ki törött kulcscsont miatt, szóval ő annyira nem vonható kérdőre. A játékában már most is benne van a veszély.

Idén már háromszor játszottak egymás ellen és mindig a Kings nyert. Kétszer idegenben egyszer otthon. Most az is elképzelhető, hogy az Oilers-nek fog kedvezni a Los Angelesi levegő, ha már otthon nem sikerül nyerni…

Tipp: Kings 3,5 gól felett @ 2.50

Eredő odds: 5.88