Harc a Stanley-kupáért


Tampa Bay Lightning 2.35 döntetlen 3.75 Chicago Blackhawks 2.75

Az első felvonás oddszai láthatóak a csapatok neve után, de természetesen ezeregy dologra lehet még fogadni, nyilván arra is, hogy ki nyeri a trófeát. Jelenleg 1,72-szeres szorzó van a Chicagóra és 2,10-es a Tampára, de ha azt szeretnénk megtenni, hogy a rájátszás eddigi gólkirálya gólt lő (Tyler Johnson – Tampa Bay), akkor 2,95-szeres értékkel növelhetjük zsebpénzünket.

A Blackhawks és a Lightning is hétmeccses párharc után jutott a döntőbe. Talán utóbbi a nagyobb meglepetés, de egyszerűen senki nem tudta megállítani eddig a Johnson-Stamkos-Kucserov hármast - ők hárman 57 pontot termeltek a playoffban -, és a Chicago védelmének is meg fog gyűlni velük a baja.

Ám a vendégeknek is van egy 56 pontos triójuk. Elsősorban Kane remeklésével menetelnek a rájátszásban, de Toewsnek és Keith-nek is elévülhetetlen szerepe van abban, hogy eddig jutottak. Duncan Keith rendelkezik a legjobb plusz/mínusz mutatóval (+13) és bár kevés az a két lőtt gól tőle, a 16 assziszt viszont magáért beszél.

Néhány statisztika: a Chicago 3,3 gólt üt meccsenként, a Tampa pedig 2,75-öt, vagyis gólgazdag döntőre számíthatunk. A hazaiak az emberelőnyök 22%-át tudják gólra váltani, míg a Blackhawksnál ez a mutató 20% alatt van. A Tampa Bay még nem bukott el úgy meccset, hogy ők szerezték meg a vezetést és a Tampa első harmad utáni vezetésére nem is rossz az oddsz (2.95).

Az idei alapszakaszban már játszottak egymás ellen kétszer, egyet itt, egyet ott. A Chicagóban rendezett találkozón túlórában nyertek csak a hazaiak, február utolsó napján pedig 4-0-val küldte a Tampa haza a Blackhawkst. Ez akár most is előfordulhat, de az a 81-szeres szorzó, amit adnak érte, nem azt sugallja, hogy ez lenne a legvalószínűbb forgatókönyv.

Mi várható? Sok lövés, remek formában lévő kapusok. A rutin talán az esélyesebbnek mondott Chicago mellett szól, de meglátjuk, ki emeli a végén a kupát a magasba.

Tipp: Stamkos-gól @ 2,65