Gólgépek és assziszt-királyok a jégen


Boston Bruins1.75  döntetlen4.10  Florida Panthers4.00
A hatodik helyezett a tizenegyedik ellen csap össze Bostonban. A Medvék elég hullámzó teljesítményt nyújtanak eddig (13 mérkőzésből 14 pont).

Utolsó nyolc egymás elleni találkozójukból nyolcat megnyertek, ami ritka az NHL párharcaiban. Gólarányuk éppen pozitív, de ezen a mérkőzésen sokat javíthatnak rajta.

A Panthers a liga leggyengébb gólvágója (14), viszont keveset is kapnak (18). Megszorongathatják a Bocsokat, de ahhoz a legjobb formájukat kell elővenniük – főleg ha a legutóbbi, Boston elleni meccseikre gondolunk.

Tipp: Gólok 5,5 alatt @ 1.57


Minnesota Wild2.45  döntetlen3.80  Pittsburgh Penguins2.55
A Zach Parise által vezetett Minnesota a hetedik helyen áll Nyugaton. Védelmük nagyon jól szuperál, hiszen még csak 18 gólt kaptak a 35 lőtt mellé. Tíz lejátszott alapszakasz meccsükből 14 pontot szereztek. Bár a papírforma nem mellettük szól (ami egyre kevésbé számít az NHL-ben), odahaza meglephetik a Pingvineket.

Sidney Crosby és a Penguins beindult. Sorozatban negyedik mérkőzésüket nyerték meg tegnapelőtt, ráadásul elég simán hozták őket: a négy meccs során 19 gólt lőttek ellenfeleiknek. Csapatkapitányuk vezeti a pontlistát, de a másik nagy sztár Evgeni Malkin is ott van az élmezőnyben, Hornqvisttel egyetemben. Nagy gólgépek és assziszt királyok lépnek pályára ezért sok dudaszóra számítok hálózörgetés miatt.

Tipp: Gólok 5,5 felett @ 2.08

 

Eredő odds: 3.27