Gödörben az Edmonton


NY Islanders2.25  döntetlen3.90  Edmonton Oilers2.85
Az Islanders felettébb gyengén kezdte az idei szezont. A már két éve biztos playoffba jutós csapat most hirtelen a Keleti Konferencia utolsó előtti helyén található. Mondjuk az idei nyári távozók között ott volt Nielsen is és Okposo is, akik fontos láncszemei voltak az Islanders gépezetének. Viszont érkezett a helyükre Andrew Ladd és Jason Chimera. Őket kellene úgy beépíteni a csapatba, hogy megindulhassanak a rájátszás felé.

Az Islandersnél leginkább a védekezést kéne összerakni, hiszen az ötödik legtöbb gólt kapták eddig és bár sokat lőnek, még így is mínuszban van a gólkülönbségük. Utolsó öt meccsükből négyet elvesztettek. Egyetlen esélyük az lehet, ha kihasználják az Edmondon jelenlegi gyatra formáját.

Térjünk is át a vendégekre, akiknek fiatal csapata kezd beérni. Connor McDavid vezérletével eddig szárnyalnak, de most mégis megtorpantak. Az előző három meccsüket bukták, pedig nem voltak eszeveszett nagy csapatok az ellenfeleik (kivéve a Rangerst).

Persze már az is csoda, hogy 10-11 fordulóval a hátuk mögött még az élbolyban tudnak lenni. Lassacskán beérik az Oilers fiatal generációja és szép évek elé nézhetnek a klubnál.

Tipp: McDavid legalább két pontot szerez 2.50


Boston Bruins2.50  döntetlen3.85  NY Rangers2.55
A Boston offseasonja elég forgalmasnak bizonyult, ugyanis nyolc érkező volt és öt távozó. Többek között David Backes érkezett a St. Louisból, aki a második sorban bizonyíthatja, hogy nem csak a Bluesban megy neki a góllövés. Kár, hogy öt meccse nem lépett pályára könyöksérülés miatt, de szerdán már edzett. Szóval az is lehet, hogy már tud játszani.

Erősítettek a Bocsok a tavalyi keretükhöz képest és nem is lehet más a cél, mint a playoff elérése. Tavaly ugyanis nem sikerült ez. Épphogy lecsúsztak, 93 ponttal a kilencedik helyen végeztek.

Jelenleg is a kilencedik helyen állnak, de még nagyon a szezon elején vagyunk. Tíz meccsből hatot nyert a Boston és négyet elbukott. Ami viszont jó pont, hogy az utolsó hármat behúzták, így bizakodva fogadhatják a Rangerst odahaza. Az emberelőnyös játékban viszont van hová fejlődniük, ugyanis csak a 8,6%-át tudják kihasználni.

A New Yorkiakat pedig nem kell félteni. Jelenleg másodikak Keleten és az utolsó nyolc meccsükből, hetet megnyertek. Egyedül a Carolina ellen volt egy kisiklásuk. A liga legtöbb gólját lőtték eddig és pár meccsel ezelőtt a Bostont is sikerült megverniük a Madison Square Gardenben 5-2-es arányban.

J.T. Miller, Kevin Hayes és Rick Nash vezérletével hasítanak a Parkőrök. De tartaniuk is kell ezt a tempót, hiszen a Pittsburgh és a Washington már ott lohol a nyomukban.

Tipp: Gólok 5,5 felett 2.00