A Florida már lemondhat a rájátszásról


Montreal Canadiens1.98  döntetlen3.90  Florida Panthers3.40
A táblázatra nézve láthatjuk, hogy a vendégek szempontjából már nem olyan fontos ez a találkozó, hiszen nagyon sok véletlen egybeesésnek kéne történnie ahhoz, hogy a playoffba jussanak. A Panthers jelenleg a 13. helyen tanyázik a keleti konferenciában és 9 pontnyira vannak a rájátszást érő helytől, de vannak náluk sokkal jobb formában lévő és előttük elhelyezkedő együttesek is.

Ez a szezon nem úgy sikerült Jagr-éknek, mint a tavalyi, amikor annyira megtáltosodtak, hogy simán befutottak a rájátszásba. Idén ez elmarad, de az NHL jelenleg is legöregebb játékosa annyira jól érzi magát a jégen, hogy a Panthers idei 76 alapszakasz meccséből mindegyiken pályára lépett és 42 pontot szerzett.

Jól jött volna a Roberto Luongo a kapuba márciusban. Még a hónap elején sérült meg és tudjuk, mennyit számít egy elsőszámú kapus az NHL-ben. Ha ő van, talán még mindig élnének a Florida rájátszás esélyei. Állítólag vagy a mostani Montreal elleni vagy majd a hétvégi Boston ellen vívott párharcon térhet vissza a hálóőr.

Bár lehet, hogy elég lett volna csak gólokat ütni. Mert ugyan a Florida a harmadik legtöbbet lövi kapura meccsenként, de mégis csak a 22. helyen vannak a lőtt gólok tekintetében. Nem nagyon kell utánaszámolni, hogy tudjuk: ez elég rossz helyzetkihasználást jelent.

A hazaiak részéről máris nagyobb a tét. Van esélyük matematikailag is bebiztosítani a rájátszást érő helyüket. Aztán, hogy az alapszakasz végén, hányadik helyen zárnak az még kérdéses, hiszen még a divíziót se nyerték meg. Az Ottawa csupán négy pontra van tőlük.

Valószínűleg nem fogják halogatni a kanadaiak a playoffba jutást és odateszik magukat hazai pályán. Főleg, hogy két győztes meccs után várják a Floridát, akik egyébként az emberhátrányos védekezés legjobbjai a ligában, mégsem rúgnak labdába a top 8-ban.

Tipp: Hazai 1.98


Nashville Predators2.16  döntetlen3.95  Toronto Maple Leafs2.95
A két konferencia két hetedik helyezettje mérkőzik meg egymással. Azt gondolná az ember, hogy a szezon vége felé ilyenkor teperniük kell a csapatoknak, nehogy valaki elhalássza előlük a rájátszást, de a Nashville játékosai mégis stressz nélkül léphetnek jégre majd.

Bár a Predators mögött nyugaton tapad a nyolcadik helyezett a St. Louis Blues, de utánuk 11 pontos szakadék van, szóval majdhogynem már biztos a helyük.

Melyik csapat van jobb formában? Nehéz döntés, hiszen mind a két gárda hetet nyert az utolsó tíz találkozójából, de talán a Toronto jobb most egy kicsivel, hiszen a Preds egy vereség után fogadja a kanadaiakat, míg a vendégek szoros meccsen gyűrték le a már feljebb említett Floridát.

A Maple Leafstől mindössze négy pontra van a kilencedik helyen hajrát nyitó Tampa Bay, így az ő helyük még korántsem tuti. A Nashville-nek a találkozó folyamán vigyáznia kell majd a szabálytalanságokkal, hiszen a Toronto a második legjobb emberelőnyben játszó csapat a ligában és az idei évre lett jó pár veszélyes játékosa a vendégeknek, akik bármikor villanhatnak. Például az újonc Auston Matthews, aki vezeti a házi pontlistáját a csapatnak.

Tipp: Vendég 2.95