Feleződött a mezőny az NHL-ben


St. Louis Blues–Nashville Predators
A St. Louisnak február elseje óta, vagyis mióta vezetőedzőt váltottak, a legjobb mérlege van a ligában. Mike Yeo vezénylése alatt a csapat szó szerint szárnyal, ezért is érhették el a rájátszásban az ötödik kiemelést és ezért kezdhetik most otthon a szériát.

Sokan Minnesota – Chicago párharcot vártak, hiszen ezek a csapatok végeztek a konferencia élén az alapszakaszban, ennek ellenére mindkét együttest simán búcsúztatta előző körös ellenfele. A Blues 4-1-el küldte haza a Minnesotát, igaz, végig szoros találkozókat játszottak. A másik ágon pedig a Nashville a nyolcadik kiemeltként kisöpörte a nyugati első Chicagót.

A Predators-nál valami eszméletlen formában vannak a játékosok. Pekka Rinne mindössze három gólt engedett négy találkozó alatt. Ezzel szinte minden mutatót ő vezet jelenleg a kapusok között: 0,7 kapott gól meccsenként, 97,6%-os védési hatékonyság, és van két kapott gólt nélküli meccse is.

Nehéz lenne megmondani, hogy ki is az esélyese ennek a párharcnak, mert Jake Allen is ihletett formában véd, plusz visszatért Paul Stastny a támadósorba a St. Louisnál, így már klasszikus gólfelelős is van.

Tipp: Gólok 4,5 alatt 1.96


Anaheim Ducks–Edmonton Oilers
Most ugrik a majom a vízbe? Sokan úgy gondolják, hogy ebből a párharcból fog kikerülni idén a nyugati konferencia Stanley Kupa résztvevője. A harmadik kiemelt Ducks fogadja a fiatalokkal teletűzdelt Edmontont, akik csak egy kiemelésnyivel kerültek mögéjük, de ez most sokba kerülhet.

A Kacsák 4-0-al búcsúztatták az első körben a Calgary-t, ezzel elsőként bebiztosítva helyüket a második fordulóban. Már nyolc meccse nem találtak legyőzőre, hiszen az alapszakaszt is négy győzelemmel zárták, ergo igencsak jól hangolódtak a playoffra.

Ryan Getzlaf, Shae Theodore és Rickard Rakell öt-öt pontot szereztek már négy találkozó alatt, ők tolták leginkább a Ducks szekerét. Míg az Edmontonnál ki más, mint Connor McDavid áll az első helyen négy ponttal, aki amúgy megnyerte az alapszakasz pontversenyét is és a playoffban se lassult le.

Kapusposzton a statisztikák szerint a vendégek állnak jobban, ugyanis Cam Talbot jobb százalékkal véd, több kapott gól nélküli meccse van a playoffban és kevesebb gólt is kapott csapata (neki is köszönhetően) mérkőzésenként. Viszont volt egy találkozója, amikor rövidzárlat keletkezhetett: a mérkőzés felénél le kellett cserélni, mert már 5-nél járt a Sharks.

A tavalyi döntős San Josét 4-2-vel búcsúztató Oilersre oda kell figyelni, mert közben titkos esélyessé léptek elő. Kitűnő párharcnak nézünk elébe, kiderül, hogy vajon a Ducks idén is leolvad-e a playoffban, vagy eljutnak végre a döntőig.

Tipp: Perry gólt lő 3.60