Ezek a Kacsák tényleg repülnek!


Columbus Blue Jackets2.85  döntetlen3.85  Anaheim Ducks2.20
A Kacsák szárnyra kaptak és ezt mi sem mutatja jobban, minthogy az utolsó tizenegy mérkőzésükből kilencet megnyertek. Köztük nem egy, náluk erősebb csapatokat is két vállra fektettek. Például a Dallast vagy a Boston – Detroit kettőst. Legutoljára a Philadelphiát verték 4-1-re idegenben Rakell remeklésével, aki az első harmadban két gólt is vágott.

Utolsó nyolc találkozójukon 30 gólt ütöttek, ami 3,75-ös átlag, szóval úgy tűnik megtalálták az ellenszert a védelmek feltörésére. Ez jórészt a Perry – Getzlaf duónak köszönhető, akik kezdenek felzárkózni a pontlistán a többiekre. Akárcsak a csapatuk, ami az utolsó helyen is állt a szezon kezdetén a konferenciában, most meg már a hatodik helyig küszködték fel magukat Nyugaton, de elég szoros ott a mezőny, szóval csak folytatni kell a remek szériát és nem lehet gond. Tehát a Columbust meg kell verni!

A hazaiak a 14. helyen, évek óta esélytelenek a rájátszásra. A 2000-ben alakult együttes egyik gyengesége a kapus poszt, ahol Sergei Bobrovksy az elsőszámú hálóőr, de jelenleg ő sérült, szóval Joonas Korpisalo, a cserekapus véd, akinek a 92,3%-os védési hatékonysága nem is rossz. Mégis a Columbus kapja az egyik legtöbb gólt meccsenként (3,09), mert rengeteget lőnek ellenük kapura (31,3).

Nagyon nehéz dolga lesz a hazaiaknak, ha emberelőnybe kerülnek akkor is, ugyanis a Ducks védekezik a legjobban, mikor egyik csapattársuk épp a büntetőpadon csücsül.

Tipp: Perry legalább egy pontot szerez @ 1.55


Minnesota Wild2.80  döntetlen3.80  Washington Capitals2.25
A liga legrosszabb formájában lévő csapathoz látogat, az idei kiírás eddigi legtöbb pontot szerző, legjobb meccsenkénti gólátlaggal rendelkező és legjobb emberelőnyöző csapata, a Washington Capitals.

A Minnesota utolsó tizenkét meccséből csupán egyet (!) tudott megnyerni. A maradék tizenegy találkozóból is csak kettőt tudott hosszabbításra menteni tehát a megszerezhető 24 pontból sikerült nekik 4-et összekaparni. Ráfoghatnánk a sérültekre ezt a teljesítményt, de nem tudjuk, mert nincsenek komolyan hiányzóik. Szépen lassan lecsúsztak a rájátszást érő helyekről és már a nyakukon az egyébként klasszisokkal gyengébb Arizona Coyotes. Pedig jó játékosok koriznak ebben a csapatban: Koivu, Suter, Parise, Vanek és kapusposzton is egy Devan Dubnyk van, aki közel 92%-kal véd. Összefogják kapni magukat, mert muszáj lesz nekik, csak ez lehet nem ma fog megtörténni, hiszen kevesen tudják megfékezni ezt a Capitalst. Az NHL edzők szerint nekik a Washingtonnak van a legnagyobb esélye idén megnyerni a Stanley Kupát. Márpedig nekik lehet hinni.

A meccsről írt első bekezdésben már szó esett arról, hogy miért is ők a favoritjai a mérkőzésnek, de azért itt van még egy: 148 pontot gyártott a Kuznetsov – Bäckstrom – Ovechkin trió. Mind a hárman top 20-on belül vannak a kanadai táblázaton és csapattársaik: Justin Williams, Marcus Johansson és TJ Oshie is már 30 pont felett jár. Elképesztő szezon Billy Trotz fiaitól. Arra még várni kell, hogy vajon felkerül-e az i-re a pont.

Tipp: Kuznetsov legalább egy pontot szerez @ 1.57

Eredő odds: 2.43