Ez már nem csak a Crosby vs. Ovechkin párharcról szól


Washington Capitals2.28  döntetlen3.80  Pittsburgh Penguins2.90
Keletről a két legjobb csapat játszik egymással és van náluk két olyan sztár, akiknek igazán pikáns ez a párbaj.

Az első felvonást az orosz Alexander Ovechkin nyerte, ugyanis a Washington behúzta a párharc nyitómeccsét. Igaz kissé nehézkesen, hiszen csak hosszabbításban sikerült legyűrni a Pingvineket 4-3-ra. Mégsem a két szupersztárról szólt a meccs. TJ Oshie ugyanis mesterhármas szerzett. Ráadásul a hosszabbításban ő döntötte el a mérkőzést, egy olyan góllal, ami épphogy átment a gólvonalon. A bírok négy percen át videózták a gólt, mire eldöntötték, hogy érvényesnek ítélik.

Az egész párharcot a két csapatkapitány köré húzták fel, de nem csak rajtuk múlik az, hogy most itt tartanak. A Washington hálóőre, Branden Holtby ugyanis beállította Martin Brodeur egy alapszakasz alatt elért győzelmek számait. Evgeni Kuznetsov pedig felülmúlta Ovechkint is pontokban.

A másik oldalon pedig ott van a Pittsburgh orosza, Evgeni Malkin, akire mindig számíthat Crosby, hogy levegyen egy kis terhet a válláról. Most is ugyanúgy nyolc pontos a playoffban, mint a kanadai csapattársa.

A Pittsburgh úgy vágott neki a párharcnak, hogy az elsőszámú kapusuk Marc-André Fleury még mindig sérült és a fiatal Murray helyettesíti, aki először véd a playoffban idén. Az első körben jó formát mutatott a Rangers ellen, viszont a Caps szórt neki négyet. És jött még egy rossz hír is a Pittsburgh-nek: Chris Kunitz játéka kérdésessé vált a második meccsre. A fővárosiaknál viszont mindenki bevethető állapotban van.

Az első meccs is inkább a vendégeknek feküdt, de a kulcsjátékosaik egy része sérült és ez kiüthet a pályán.

Tipp: Kuznetsov pont @ 1.80