Észbe kapnak a fővárosiak?


Chicago Blackhawks1.85  döntetlen3.90  Washington Capitals3.75
A Chicago még mindig igen hullámzó teljesítményt nyújt, és ha most fejeződne be az alapszakasz, bizony nem jutnának be a rájátszásba. A kilencedik helyen állnak Nyugaton, ugyanakkor utoljára 5-0-ra lelépték a Montrealt tehát mindig bennük van a veszélyfaktor. Jonathan Toews vezeti a házi pontlistát öt gól és ugyanennyi gólpasszal. Tizenhárom meccsükből csupán kétszer volt olyan, hogy nem kaptak gólt. Egyelőre nem lendült még be a gépezet, de ilyen sztár csatárokkal csak idő kérdése: lehet, hogy pont a Montreal ellen kezdődött meg egy hatalmas sorozat.

Az ellenfél az a Washington Capitals, akik zsinórban ötödik meccsüket bukták el tegnap hajnalban. Igaz mind az ötöt szoros végjátékban nem sikerült hozni. Alex Ovechkin öt meccses pontot nélkülöző sorozata is megszakadt már, de még nem sikerül nyerniük azóta. Hat góljával és hét asszisztjával azért még vezeti csapata házi pontgyűjtő versenyét Nicklas Backstrommel egyetemben. Tizenegyedikek Keleten, és ha így folytatják ez édeskevés lesz a rájátszáshoz. Hol máshol próbáljanak meg ki kecmeregni a gödörből, ha nem a szeles városban?

Tipp: J. Toews gól @ 3.45


Anaheim Ducks1.78  döntetlen4.00  Arizona Coyotes3.95
Tizennégy meccs után, 21 ponttal a Kacsák még mindig liga elsők. Utoljára hosszabbításban elbuktak az Islandersel szemben, de ez belefért még, mert négy pontra van tőlük a második helyezett St. Louis Blues. Legutóbbi tíz találkozójukon öt, vagy annál kevesebb gól született. Idén a két meghatározó játékosuk vezeti őket győzelmekre: Corey Perry és Ryan Getzlaf együtt már 29 pontot szereztek. Előbbi a gólokban, utóbbi az előkészítésben jeleskedik. Három kapusuk is játszott már idén, de még csak két shutoutjuk volt összesen. Hazai környezetben hozni kéne ezt a meccset és akkor tovább ülhetnének az NHL trónján.

Az Arizona Coyotes váltakozó szériát mutat és ez meg is felel nekik erősorrendileg. Nehezen elképzelhető, hogy tavasszal ott lesz a csapat a rájátszásban, de persze ezért hajtanak. Utolsó két meccsüket nyerték, köztük volt egy 11 gólt hozó Capitals elleni siker is. Tizenkétszer léptek már pályára, viszont még nem volt olyan ahol ne kaptak volna gólt. Egy védőjük (K. Yandle) van egyelőre a legjobb helyen a ponttáblázaton egy góllal, és kilenc assziszttal.

Tipp: Gólok 5,5 alatt @ 1.85 

Eredő odds: 6.38