Élre ugorhat a Washington


Pittsburgh Penguins2.55  döntetlen3.70  Washington Capitals2.50
A jó szériájának köszönheti a fővárosi együttes, hogy beékelődött a Rangers és a Montreal közé. Utolsó tíz meccsükből nyolcat sikerült megnyerni, legutóbb például a tavalyi döntős Tampa Bay-t gyűrték le idegenben.

Természetesen Alexander Ovechkin vezérletével tart itt a gárda. Az orosz idén már beelőzte Sergei Fedorovot az örökös góllövőlistán, ami annyit jelent, hogy ő az NHL történelmének legjobb orosz gól gyárosa. Mindezt csupán harminc évesen érte el. Idei 25 pontját viszont van, aki felül tudta múlni, mégpedig Evgeny Kuznetsov a maga 28 egységével, plusz ő az asszisztokban is jeleskedik, hiszen már 19-nél jár.

Hozzátartozik a jó eredményeikhez, hogy a sérülések egyelőre elkerülik a csapatot. Jelenleg is csak egy sérültjük van, Brooks Orpik személyében, bár ő elég fontos láncszem.

Ez a párharc már évek óta a két szupersztár összecsapásáról szól: Ovechkin vs. Crosby. Idén az előbbinek jobban megy a játék. Sidney Crosby nehezen indult be idén, de már ő is 19 pontnál tart. Csapata viszont jelenleg csak a kilencedik helyen tartózkodik Keleten és elég hullámzó formát mutat; legutóbbi tíz találkozóján csupán négy győzelmet tud számlálni a Pittsburgh.

A napokban derült ki, hogy a 36 éves Pascal Dupuis nem folytathatja pályafutását a jégen mivel vérrögöt találtak nála. A Pingvineket 2007 óta szolgálta és 109 gólt lőtt a mezükben. Hiányozni fog a jégről a kanadai játékos. Rajta kívül még Chris Letang van a sérültlistán a hazaiaknál, aki szintén hiányozhat majd a Capitals emberelőnyeinél, hiszen a Washington a liga harmadik legjobb előnyözője.

Tipp: Ovechkin gól @ 2.33


Detroit Red Wings1.85  döntetlen3.90  Buffalo Sabres3.75
A papírforma szerint a Detroit az esélyese a mérkőzésnek, de tudjuk, hogy az NHL az a liga, ahol senkit se szabad lenézni és bármikor meglephetnek minket a kisebb csapatok is.

Például a Buffalo, akik O’Reilly vezérletével talán kicsit előrébb léptek az elmúlt évek csúfos helyezései után. O’Reilly 27 ponton áll, akit Ristolainen követ huszonkettővel. Az idei draftról hozott Jack Eichel pedig még csak 14 pontot termelt. Utolsó meccsükön hosszabbítás után gyűrték le a Los Angelest és nagyon kellett már nekik az a győzelem, mert előtte három vereségük volt. Ráadásul olyan csapatoktól kaptak ki, akik azért nem tartoznak a liga elitjébe, sőt… (Calgary, Vancouver, Edmonton).

A hazaiak az ötödik helyen tartózkodnak, de egy győzelem esetén felzárkózhatnak a Rangers mögé, hogy holtversenyben legyenek a harmadik helyen.

Henrik Zetterbergre nehéz szavakat találni, hiszen még 35 évesen is a csapat legjobbja. Bár már látszik a Detroit jövője is Tatar, Nyquist és az idén berobbanó Larkin személyében. Ők is szépen gyűjtögetik a pontokat.

Az utolsó négy egymás elleni meccsüket a Red Wings nyerte. Ebben a ligában viszont nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy most jön az ötödik győzelmük zsinórban a Sabres ellen, pedig minden jel erre mutat.

Tipp: Gólok 5,5 felett @ 2.15

Eredő odds: 5.01