Előnyben a Philadelphia


Philadelphia Flyers1.90  döntetlen4.00  Ottawa Senators3.60
A hazaiak jelenleg a nyolcadikak a Keleti konferenciában, de az üldöző Detroitnak ugyanannyi pontja van. Viszont a Flyers kettővel kevesebbet játszott, mint a Red Wings így azért nyugodtabbak lehetnek. Kisebb csoda lenne, ha a Detroit nem jutna be a playoffba, hiszen ez 24 éve nem történt meg márpedig most inkább a Philyre fogadnánk.

A Phily az utolsó meccsén az alapszakasz első Washingtont verte meg büntetőkkel, előtte pedig a Winnipeget hosszabbítás után. Tehát két győzelemmel érkeznek erre a mérkőzésre és jó esélyük van zsinórban a harmadikat is megnyerni, hiszen az Ottawának már minden mindegy.

A vendégek is két győzelemmel érkeznek, méghozzá két idegenbelivel (Minnesota, Winnipeg). A Keleti konferencia 12. helyén állnak csupán, ami csalódást keltő pozíció a tavalyi rájátszás után. Az egyetlen pozitívum a szezonjukban talán Erik Karlsson remeklése, aki vezeti az assziszt listát 63 gólpasszal.

Ebben a szezonban már kétszer játszottak egymás ellen és egyet az Szenátorok nyertek 4-0-ra, egyet pedig a Flyers 4-2-re. Azok viszont más mérkőzések voltak, mint ez. Itt hajtania kell a Philadelphiának.

Tipp: Giroux pontot szerez @ 1.50


Florida Panthers1.85  döntetlen4.00  Montreal Canadiens3.80
A Florida még harcban áll Keleten a rájátszáson belüli helyezkedésekben. Főleg a Tampával kell megküzdeniük, hiszen ők a divízió ellenfelük, és ha előrébb végeznek, mint a Lightning, akkor az első négyben lesznek majd, biztos pályaelőnnyel az első fordulóban. Ami felé pár fordulóval közelebb is léptek, hiszen 5-2-re verték a Tampa Bayt idegenben és most pont az a két pont választja el a csapatokat egymástól.

Nehéz szavakat találni a Panthers szezonjára, egyértelműen ők az idei meglepetés csapat. Jaromir Jagr jóval 40 felett is világsztárként szórja a gólokat és osztogatja a gólpasszokat a csapattársaknak (61 pontnál jár jelenleg), de fel tudott mellé zárkózni Jokinen is (58).

Győzelemmel érkezik a Flordia a meccsre, hiszen a New Jerseyt lépték le otthon 3-2-re, de a Montreal is a jobbik arcát mutatta az utóbbi két meccsén, így őt a Tampát és a Detroitot verték meg. Bár már késő megindítani a hajrát, nincs esélyük a playoffra és ezzel, illetve persze a többi kanadai csapat idei pocsék játékával már eldőlt, hogy 1970 után újra nem jut be kanadai csapat az NHL rájátszásába.

Idén eddig kétszer játszottak egymással a csapatok és mind a kettőt a Florida nyerte, viszonylag könnyen. Most is ők a találkozó esélyesei.

Tipp: Florida -1,5 @ 2.50