Előnyben az esélytelennek tartott csapatok


Tampa Bay Lightning2.85  döntetlen3.90  Pittsburgh Penguins2.28
Öt mérkőzés után 3-2 az állás a Tampának és a legutóbbi meccset Pittsburghben sikerült megnyerniük, így otthon zárhatják le a párharcot – már ha győznek most is. Egyelőre még az elsőszámú kapusuk, Ben Bishop és a csapatkapitány centerük, Steven Stamkos se bevethető még. Talán majd a hatodik mérkőzésen pályára léphetnek. Bár Stamkos úgy gondolja, hogy még nem tudna játszani, főleg nem egy konferenciadöntőben.

Ezért is szenzációs, hogy idáig jutott már a Lightning és lehet meg sem állnak itt. Bár a pittsburghi Malkin lenyilatkozta, hogy még visszatérnek hazai jégre, a hetedik meccsre, ne vegyünk rá mérget, hiszen a Kucherov által vezetett Tampa az ötödik meccsen is egyszer felállt kétgólos hátrányból, aztán meg még egy egyesből is. Végül egy percet se kellett várni és vágtak egy gólt a hosszabbításban.

Phil Kessel (PIT) szinte megállíthatatlan. Legalábbis ezt lehetett gondolni az előző meccsig, ahol nem sikerült pontot szereznie, pedig a párharc eddigi összes mérkőzésen összekapart egy-kettőt. A Pingvineknél ő vezeti a házi pontlistát a rájátszásban, hiába van ott Malkin és Crosby is. Kessel 16 meccsen 17 pontot gyűjtött, míg Kucherov a Tampa oldaláról 15 alatt 19-et.

Kisebb kapusdráma volt a Pittsburgh oldalán, ugyanis Marc-André Fleury visszatért a kezdőbe és csak egy 84%-os meccset tudott hozni: 25 kapura lövésből 21-et hárított a legutóbbi találkozón, míg a másik oldalon Vasilevski 91,18%-on állt meg.

A Pittsburgh volt a párharc esélyese, de a Tampa felnőtt a feladathoz és most akár el is dönthetik a továbbjutást.

Tipp: Pittsburgh 2,5 gól felett @ 1.80


San José Sharks2.10  döntetlen3.95  St. Louis Blues3.15
Itt is 3-2 az állás és itt is az alacsonyabb kiemeléssel rájátszásba jutó csapat vezet és vethet véget a párharcnak a hatodik meccsen: a San José hazai pályán gyűrheti le a St. Louist.

Jake Allen zsinórban másodjára kezdett a Blues kapujában az ötödik meccsen és 27 lövésből 21-et sikerült megfognia, de ebből az utolsó kettőnél a pályán se volt, hiszen üres kapus gólok voltak. Nem jött be tehát ez a húzás.

A Blues 6-3-ra kikapott és nehéz helyzetbe került. Ők játszották a legtöbb mérkőzést a playoffban és nem is akárkik ellen (Chicago, Dallas), de aligha fáradtak el. Inkább a San José jó játéka az, ami hátráltatja őket. Couture és Pavelski kirobbanó formában játszik Brent Burns-szel egyetemben. Előbbi kettő vezeti a playoff pontlistát 21-21 ponttal, utóbbi pedig 19-eel ott jár mögöttük. Ami azért is lehet érdekes, mert Burns egy védő mégis, hat gólnál és 13 gólpassznál jár már.

Egyre kevesebb dolog szól a St. Louis mellett és az sem segíti őket, hogy Fabri és Backes is sérülésekkel küszködik. Bár már ötödik mérkőzés előtt is sérültek voltak mégis játszani tudtak szóval ezzel valószínűleg nem lesz gond a hatodikon sem.

Tipp: Hazai @ 2.10