Ellép a Blues?


St. Louis Blues2.12  döntetlen3.90  Dallas Stars3.15
A nyugati konferencia első két helyezettje került össze a rájátszás második körében és hiába érkezett a Blues egy hétmeccses Chicago elleni párharcból, egyelőre nekik áll a zászló.

A Dallasé volt a pályaelőny a jobb mérlegük miatt és az első meccset sikerült is behúzniuk, bár kicsit nehézkesen (2-1). A második találkozón aztán fordulatos mérkőzésen kiegyenlített a St. Louis egy hosszabbításos győzelemnek köszönhetően. Aztán elérkezett a tegnapelőtti összecsapás, amikor is átutaztak a Blues pályára és konkrétan lemosták a pályáról a Starst: 6-1 lett a mérkőzés vége. Steen és a kékek csapatkapitánya David Backes is duplázni tudott. Mellettük persze még Tarasenko és Brouwer is betalált, pedig a Dallas szerezte meg a vezetést Sceviour jóvoltából.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a kapusokon múlik a párharc. A legutóbbi meccsen Niemi kezdett és három kapott gólnál lecserélték. Erre jött Lehtonen és ő is kapott hármat. Amíg Niemi és Lehtonen 87,2% valamint 90,3%-osan védenek a rájátszásban, addig Brian Elliot, a Blues hálóőre 93%-on áll.

A támadások sem úgy alakulnak mostanában a Dallasnál, ahogy ők azt elgondolták. Meglátszik Tyler Seguin és most már Patrcik Eaves hiánya is a csapaton. Míg a St. Louisnál egy darab sérült sincs, addig a Dallas gyönyörű éve lehet épp ezért fog dugába dőlni.

Tipp: Backes gól @ 3.45


Nashville Predators2.45  döntetlen3.70  San Jose Sharks2.70
Szépített a Nashville, de ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat meg kell nyerni a soron következő meccsüket is.

A San Jose viszonylag simán, 4-1-gyel búcsúztatta az LA Kings-t a rájátszás első körében, hogy aztán a hétmeccses párharcból érkező Predatorst lássa vendégül, akik pedig az Anaheim Ducks-ot tudták felülmúlni.

A Sharks esélyesként lelépte az első meccsen egy laza 5-2-vel a Nashville-t, aztán a második meccsen már szorosabbra sikerült hoznia a vendégeknek az összecsapást, ahol csak 3-2-re kaptak ki.

Majd aztán utaztak Nashville-be és hiába szerzett vezetést a Sharks, megfordították a meccset a hazaiak és meg is nyerték 4-1-re.

Innen folytatódik most a párharc. A Sharks szekerét egyelőre a Burns – Pavelski – Couture trió viszi. Előbbi tizenegy, utóbbi kettő tíz-tíz ponttal szerepel a playoffban. A másik oldalon pedig kisebb meglepetésre Colin Wilson vezet 8 ponttal.

Az előző mérkőzésen a Sharks hálóőre, Jones borzalmasan védett. Egymásután két ilyen gyenge meccset ritkán fognak ki a kapusok, de az se kizárt, hogy nem ő kezd majd.

Tipp: Gólok 4,5 felett @ 1.78