Egy új bajnokaspiráns a láthatáron?


Minnesota Wild2.20  döntetlen3.85  Anaheim Ducks2.85
A hazaiak inkább jobban, mint rosszul kezdték a szezont. Hat meccsükből négy győzelem és két vereség a mérlegük. Ám az az egy vereség pont a Ducks ellen történt pár napja: ráadásul egy sima 4-1-es találkozóról van szó.

Ki más, mint a minnesotai csapat a sztárja, Zach Parise kezdte a legjobban a szezont. A hat mérkőzés alatt már ütött hat gólt és kétszer gólpasszal segítette ki a társakat. Utána Suter jön a legeredményesebbek kanadai táblázatán a maga hat asszisztjával.

A holtszezonban nem igazán mozgósította magát a Minnesota. A legnagyobb dobásuk talán Dubnyk kapus újraszerződtetése volt. Fontos lépés volt ez a csapat jövőjére nézve, hiszen az a 91,4%-os védési hatékonyság nem számít rossznak a világ legjobb jégkorong ligájában.

A másik oldalon viszont rendesen beragadt a tavalyi konferencia győztes kaliforniai csapat. No persze nem kell félteni őket, a playoff meglesz így is.

San Jose, Vancouver, Arizona, Colorado és Nashville. Tőlük kapott ki idén a hat mérkőzés játszó Ducks, de ebből hármat kötelező lett volna megverni az ő keretükkel. Már csak azért is, mert Frederik Andersen egyelőre 94%-on véd.

Getzlafék lassan összekapják a csapatot, Perry-vel karöltve és újra visszatér a megérdemelt helyére az Anaheim. Lehet, hogy most kezdődik.

Tipp: X2 @ 1.64


Dallas Stars1.95  döntetlen3.95  Florida Panthers3.35
A Dallasnál egyelőre csak egy jobb csapat van a ligában, az pedig a hibátlan Montreal. A texasiak 6-1-el állnak és már öt meccses győzelmi szériában járnak. Három mérkőzéssel ezelőtt már összefutott ez a két együttes a jégen és 4-2-es vendég dallasi siker lett belőle. Azon a meccsen éppen Seguin vette vállra a csapatot és két gólt előkészített kettőt pedig lőtt.

Már vannak, akik a Dallas nevét suttogják, ha a Stanleyről van szó. Kétség kívül jó kis csapatot raktak össze a nyáron. A tavalyi bajnok Chicagóból elhozták Oduyát és Sharpot az egyébként se gyenge Benn – Sharp – Spezza trió mellé.

Ez a triumvirátus bombaformában kezdte a szezont. A lejátszott hét meccsük alatt hármom alkalommal szereztek 28 pontot! Nehezen lehet elképzelni, hogy majd pont a Florida fogja őket megállítani a győzelmeik számának növelésében, de ez az NHL és bármi megtörténhet.

A Panthers egyelőre tartja magát 3-4-el, de mindent elárul a csapat erejéről az, hogy a 43 éves Jaromir Jagr a legtöbb pontot szerző játékosuk (5 gól, 3 assziszt).

Otthon sem sikerült megverni a Starst, idegenben sem fog menni.

Tipp: Seguin gól @ 2.38

Eredő odds: 3.90