A csapatok robognak a rájátszás felé


Carolina Hurricanes3.45  döntetlen3.85  Chicago Blackhawks1.95
A Keleti konferencia 14. azaz egyik leggyengébben teljesítő csapat fogadja a tavalyi konferenciadöntős chicagóiakat. A Carolina utolsó három mérkőzésén kikapott és a Chicago elleni mérlege sem épp fényes. 2011-ben verték meg utoljára a Blackhawks-t.

A vendégek utolsó mérkőzésükön belefutottak a késbe a Dallas ellen. Simán kikaptak 4-0-ra, előtte viszont négyet nyertek zsinórban. Idei legjobb ponttermelőjüket azonban elvesztették: Május végére jöhet rendbe Patrick Kane, aki 64 pontot hozott eddig csapatának az alapszakaszban. Most még nagyobb teher nehezedhet a fiatal csapatkapitányra, Jonathan Toews-re.

A hazaiak Faulk és Erik Staal játékára hagyatkozhatnak, ha pontra van szükségük. Bár ez idén elég keservesen megy.

Tipp: Chicago Blackhawks @ 1.95


Ottawa Senators2.12  döntetlen3.85  San Jose Sharks3.00
A szenzációs formában játszó Ottawa fogadja a Cápákat. A hazaiak komolyan vették a hajrát és utolsó hat meccsüket megnyerték, legyen az ellenfél az Islanders vagy a Montreal, lepipáltak mindenkit az utóbbi időben.

Rengeteg sérültjük ellenére a kilencedik helyen állnak a Szenátorok: öt emberüket kényszerülnek nélkülözni, ebből kettő kapus. A San Josénál ebből a szempontból jobban állnak, náluk csak Raffi Torres és Mike Brown szélsők sérültek.

A vendégeknek kevesebb esélyük van bekerülni a playoff-ba, jelenleg 6 pontra vannak a nyolcadik helytől és nem könnyű a sorsolásuk. A San Jose nagyon jól használja ki az emberelőnyeit, ebből a szempontból a liga elsők közé tartoznak és sokat is lőnek kapura, de mégis csak a 11. helyen állnak a konferenciájukban. Csodaszámban menne, ha bejutnának innen.

 

Tipp: Ottawa Senators @ 2.12

Eredő odds: 4.13