Célegyenesben az NHL playoff


Nashville Predators–Anaheim Ducks
A Predators 3-2-es összesítéssel vezeti a párharcot és most hazai jégen tehet pontot a történet végére. Változatosnak mondható a két csapat közti küzdelem, hiszen felváltva nyerték-vesztették a találkozókat.

Már egyből az elején elvette a Nashville a Ducks pályaelőnyét, amit viszont visszaszereztek a Kacsák a negyedik meccsen, de nem tudtak élni a lehetőséggel, ugyanis a legutóbbi ütközeten 3-1-re nyert ismét a Nashville és így náluk az előny.

Getzlaf még mindig nagyon jól játszik, akárcsak Silfverberg. Viszont Rakell összeszedett egy sérülést pár napja és kérdéses lett a hatodik találkozón a játéka. John Gibson, a Ducks elsőszámú kapusa se 100%-os, de ő állítólag ott lesz a kapuban este.

A túloldalon is vesztettek embert, hiszen Ryan Johansen idén már nem tér vissza, de Mike Fisher és Craig Smith is határozatlan időre dőlt ki a sorból.

A párharc első meccsein a Preds támadott többet és veszélyesebben, viszont magára talált az Anaheim támadósora és átvették a kezdeményezést az ellenfél harmadában. Pechjükre Pekka Rinne még mindig 94% fölött véd és csupán 1,62 gólt kap mérkőzésenként. Az ő eszén kell valahogy túljárni, ami az idei rájátszásban az egyik, ha nem a legnehezebb feladat.

Tipp: Mindkét csapat legalább két gólt szerez 1.79


Ottawa Senators–Pittsburgh Penguins
Hiába a rossz kezdés a Pingvinektől, már ők állnak jobban és csupán egy lépésnyire vannak a döntőtől. A Pens is 3-2-re vezet a párharcban, de ők az utolsó két találkozón fordították meg az állást, addig az Ottawa lehengerlően játszott. Már egyből az első meccsen megverték a Pittsburgh-öt, a harmadikon meg 5-1-re le is játszották őket a jégről. Utána jött egy szoros Pens győzelem, majd egy akkora pofon, amiből ha feláll az Ottawa, az kész csoda.

A konferenciadöntőkben ritkán kapnak ekkora verést a csapatok, de Crosbyék nem bízták a véletlenre az ötödik meccset: 7-0-val küldték haza a Szenátorokat. Érdekeset húzott Sullivan mester (pittsburghi főedző), mikor a harmadik mérkőzés után nem Fleury-t állította be a kapuba, hanem Matt Murrayt, de úgy tűnik jól döntött. Murray már a második meccsén lehúzta a rolót. Amíg hátul minden rendben és jól védekezik a csapat, addig nincs gond, hiszen Malkinék elöl úgyis megoldják és betuszkolnak pár gólt.

Tipp: Vendég 2.23