Cápatámadás Kanadában


St. Louis Blues2.18  döntetlen3.85  Toronto Maple Leafs3.00
Rájátszásért küzdő csapatok találkoznak egymással. Ki gondolta volna ezt év elején, hogy a Toronto egy jó drafttal idáig fejlődhet? Valamint, hogy az offseason során annyit gyengül a Blues, hogy a tavaly simán playoffig jutó gárda idei részvétele a rájátszásban mára már kétségessé vált.

A vendégek játékába nagyon kellett egy igazi egyéniség és úgy néz ki sikerült az idei drafton jól húzniuk Auston Matthews személyében, aki már most 39 pontnál jár (23 gól, 16 assziszt). Ám ezzel Matthews csak a harmadik legjobb ponttermelő a csapatban idén, hiszen Marner és van Riemsdyk megelőzi őt.

A hazaiak oldalán ebben a kategóriában egyértelműen Vladimir Tarasenko viszi a prímet, aki a hetedik legjobb pontszerző a ligában. Az orosz szélső már 22 gólnál és 27 gólpassznál jár, magasan vezeti csapata házi pontlistáját. Ez viszont az alapszakasz második felében kevés lesz, fel kell nőnie mellé a többieknek is: a legutóbbi hat meccsükből ötöt elbuktak szóval kell nekik a győzelem nagyon.

A vendégek is hajtani fognak, hiszen 6-3-ra égtek a Dallas otthonában két napja. Plusz egy győzelem esetén beelőzhetik a Flyerst Keleten, ami már a nyolcadik hely lenne a konferenciában. Kemény lesz számukra a meccs, főleg mivel a sérültlistájuk is hosszabb, mint a St. Louis-é.

Tipp: Hazai 2.18


Vancouver Canucks2.90  döntetlen3.80  San José Sharks2.28
A Nyugati Konferencia kicsit a feje tetejére állt az előző szezonhoz képest, hiszen a tavalyi idény sereghajtója, az Edmonton most ötödik, a Minnesota pedig átvette az uralmat és egyelőre mindenkit maga mögé utasít. Nem változott viszont a Canucks helyzete, mert most is a playoffért vannak versenyben.

Az utolsó két találkozója a hazaiaknak két rém gyenge csapat ellen volt. A Colorado idén utolsó a konferencián belül és csupán egy góllal sikerült őket legyűrni. Utána pedig következett az Arizona elleni meccs, ahol 3-0-ra égett a kanadai együttes. Emberemlékezet óta nem nullázott le csapatot a Coyotes, de a Canucks ellen sikerült ezt összehozni.

A hazaiak szempontjából tehát nem a legjobbkor érkezik a tavalyi Stanley Kupa döntős San José. Ráadásul legutóbbi kilenc meccsükből nyolcat behúztak a Cápák. Csupán az Edmonton tudta őket megtréfálni az utóbbi hetekben.

A statisztikák sem a hazaiak mellett szólnak: a Vancouver a negyedik legkevesebb gólt lövi, a harmadik legrosszabb az emberelőnyös játékuk és odáig se jutnak el sokszor, hogy kapura lőjenek egyáltalán. Míg a San José nem véletlenül második Nyugaton, ugyanis rendkívül kevés gólt kapnak.

Aligha sikerült majd megállítania a Burns – Pavelski pontgyáros párost a kanadaiaknak, de egy próbát azért tesznek rá. Talán Miller a kapuban elkapja a fonalat és lesz némi esély a győzelmükre.

Tipp: Vendég 2.28