Cápák és Predátorok


Dallas Stars2.08  döntetlen3.85  San Jose Sharks3.10
Mikor utoljára írtam a Dallasról, pont megleptek minket egy hazai vereséggel (a Florida ellen). Azóta viszont megint rátértek a győzelem útjára. Megverték az idén egyelőre szenvedő Ducks-ot és a Vancouvert is legyűrték, igaz rendes játékidő után.

Jamie Benn és Tyler Seguin szállítja a pontokat a texasiaknak. Előbbi már tizenhét pontnál jár, kilenc gól és nyolc gólpassz leosztásban, de csapattársa is csak három ponttal van lemaradva mögötte, akinél inkább a gólpasszok tornyosulnak (4 gól, 10 assziszt).

Brutál erős támadásokban a Stars, de most emberükre lelnek, hiszen Martin Jones (a Sharks kapusa) 1,74 gólt kap átlagban meccsenként, ami a második legkevesebb. Plusz van már két shutoutja is.

Jól indított a San José idén. Négy győzelemmel kezdtek ám ott meg is tört valami. Azóta öt meccset játszottak és abból csak egyet sikerült megnyerni. Talán Couture sérülése okozta a törést a csapat formájában, aki majd csak november közepe felé térhet vissza.

A Dallas már tavasszal mutatott valamit abból, ami miatt ebben a szezonban már érdemes figyelni rájuk. Akkor 5-1-re verték a San Josét, de messzemenő következtetéseket ne vonjunk le ebből és sokat változtak a csapatok. Az viszont biztos, hogy a hazaiak csak erősödtek.

Tipp: Hazai @ 2.08


LA Kings2.18  döntetlen3.75  Nashville Predators2.95
Úgy néz ki, magára talált a Kings és zsinórban húzzák be a meccseket. Utolsó hat mérkőzésüket megnyerték, bár olyan nagyon kemény ellenfeleik nem voltak.

Azt gondolná az ember, hogy a két sztár, Gaborik és Kopitar repíti ennyire a Kings-t, ám ez tévedés. Carter és Toffoli rendelkezik a legtöbb ponttal (9, illetve 8).

Jonathan Quick egyelőre átlagosan véd a maga 92%-ával, ám ahogy ismerjük lesz ez még jobb is. Úgy néz ki megmenekült Sutter mester és tovább vezényelheti a vele már kétszeres Stanley győztes gárdát.

A vendégek azért még jobban állnak, mint aktuális ellenfelük. Hét győzelem és két vereség, abból a kettőből is egy hosszabbításos. Ráadásul ezeket a bukókat az Islanders és a Penguins ellen szedték össze, akik idén is elég jó csapatnak számítanak a ligában.

A Kingsnek James Nealre lesz érdemes figyelni, ugyanis már hat gólnál és három gólpassznál jár a jobbszélső.

Régen volt már az utolsó egymás elleni mérkőzésük, de óriási meccseket szoktak játszani, amin általában egy gól dönt. Tavaly volt épp egy 6-7-es végeredménnyel záródó ütközetük, egy ilyennel beérnénk most is.

Tipp: Hazai @ 2.18

Eredő odds: 4.53