A bajnoki cím küszöbén a Pittsburgh


Pittsburgh Penguins2.08  döntetlen3.90  San  José Sharks3.25
Minden reménye elszállhat a San Josénak, ha a mai meccset nem sikerül megnyerniük. Sőt! Mivel a Pittsburgh 3-1-re vezet összesítésben ezért a hátralévő (maximum három) mérkőzést meg kell nyerniük Pavelskiéknek, ha fel szeretnének érni a csúcsra. Ez korántsem lesz egyszerű, ugyanis a playoffban remeklő Cápák a döntőre elvesztették a csodálatos játékukat. Egyetlen egy meccset tudtak nyerni (a harmadikat) 3-2-re, és csupán azt is hosszabbításban.

Mielőtt elkezdődött a döntő mindenki gólzáporos meccsekről beszélt és hogy két remek támadóalakulat csap össze. Ez nem jött össze, hiszen csak 5, 3, 5 és 4 gólos találkozókat sikerült összehozniuk a csapatoknak. Viszont volt egy olyan mérkőzés, ahol ha a kapu 2-3 centivel nagyobb, akkor jóval több gól születik, ugyanis a két csapat ütött összesen nyolc kapuvasat egy meccsen.

Az utolsó meccsel került óriási bajba a San José, hiszen idegenben nyerni tudott a Pittsburgh 3-1-re és ezzel a párharc is 3-1 lett nekik. Nem mondhatni, hogy olyan fergetegesen védett volna Jones, hiszen mindössze 20-at lőtt kapura a Penguins, de mégis sikerült hármat berámolni a Cápák hálóőrének. A szériában egyedül ez a meccs dőlt el több mint egy gólos különbséggel. Eric Fehr két perccel a vége előtt jött a kegyelemdöféssel.

Az alacsony szorzó (1.06) mutatja, mekkora favoritja már ennek a Stanley-kupa döntőnek a Pittsburgh. A Conn Smyth trófeát (a rájátszás legértékesebb játékosa) pedig nagy valószínűséggel Phil Kessel kapja majd, aki tavaly kegyvesztett lett Torontóban és a klub, illetve ő is jobbnak látta, ha továbbáll. Jót tett neki a váltás. Vezeti a Penguins házi pontlistáját a playoffban 10 góllal és 11 gólpasszal. Persze ha csak nem fordítja meg a párharcot a Sharks. De ehhez Brent Burnsnek is villantania kéne, aki eddig aludt a döntőben.

Tipp: Penguins 2,5 gól felett @ 1.83