Bajban a Pittsburgh


New York Rangers2.30  döntetlen3.75  Pittsburgh Penguins2.75
A hazaiaknak is fontos ez a meccs, hiszen a harmadik helyen állnak Keleten a Floridával holtversenyben és a Boston elment tőlük egy pontra, így visszaelőzheti őket a Rangers. Elég hullámzó formát mutatnak mostanában; az utolsó tíz meccsükből hatot nyertek csak meg. Az utolsó mérkőzésüket a Detroit ellen vívták és ki is kaptak hosszabbítás után. Bár volt egy fontos hiányzójuk Derrick Brassard személyében, aki betegség miatt hagyta ki a találkozót. Hiányzott is a jégről, ugyanis idén már 50 pontnál jár.

Nehéz dolga lesz a vendégeknek, hiszen a csapat második legtöbb pontot szerző játékosa Evgeni Malkin 6-8 hétre dőlt ki és legelőbb májusban léphet pályára, ami már bőven a rájátszás időszaka.

Előtte viszont ki kéne harcolni a bejutást és ez Malkin nélkül borzalmasan nehéz lehet majd. Tizenöt meccse van még a Pittsburghnek az alapszakaszból és a Philadelphia Flyersnek is, akik a kilencedik helyen követik őket mindössze két ponttal lemaradva. Az orosz kiesésével valakinek meg kell oldania a második sor pont gyártását, aki Phil Kessel lehet majd, de az első sor csodásan szerepel mostanában Crosbytól Hornqvistig. Ha bejut a Penguins a playoffba az hatalmas részben nekik lesz köszönhető.

Tipp: Hörnqvist gól @ 4.10


Detroit Red Wings1.80  döntetlen4.00  Toronto Maple Leafs3.90
A Detroitnak is menekülnie kell a rájátszást követelő csapatok elől, hiszen csak egy ponttal áll jobban, mint a Pittsburgh, de nekik lehet könnyebb dolguk lesz, mert minden fontos játékos játékra alkalmas állapotban van.

Körvonalazódik a jövő a csapatnál, ugyanis az eddigi ponttermelőkhöz (Datsyuk és Zetterberg) mellé felzárkózott Tatar és Dylan Larkin. Az öregek lassan átengedhetik az irányítást a fiatalabb korosztálynak. Bár azért még mindig a svéd legenda a házi pont király 43 egységgel.

Szép története lehet a meccsnek, hiszen a Red Wings volt edzője által irányított csapat lép majd jégre. Bár egyelőre Mike Babcock sem tudott nagy dolgokat véghez vinni a Torontóval.

A csoda tehát elmaradt idén a kanadai nagyvárosban, hiszen sereghajtók a Keleti konferenciában. Utolsó tíz meccsükből csupán kettőt tudtak megnyerni. A liga legrosszabb emberelőnyöző csapata lett a Toronto, viszont a top5-be tartoznak a kapura lövések számában. Mégis kevés gólt lőnek, a második legkevesebbet és itt ezt próbálják majd megoldani a szezon után, Steven Stamkos szerződtetésével.

Tipp: Hazai -1 @ 2.10