Bajba kerülhet a Chicago


Chicago Blackhawks2.00  döntetlen3.80  Tampa Bay Lightning3.35

Floridában kezdtek a csapatok: a Tampa Bay jobb alapszakasza és kiemelése miatt ők vannak pályaelőnyben. Ám nem indult valami jól a döntő a csapatnak. A harmadik harmad hetedik percéig vezettek 1-0-ra, de akkor jött Teravainen a Chicago új hőse, aki egy assziszttal és egy góllal járult hozzá ahhoz, hogy egyből elvegye a pályaelőnyt a hazaiaktól, így 2-1-re nyerték az Indiánok az első meccset.

Jött a második találkozó, ahol már rendesen egymásnak estek a csapatok. A Tampa 4-3-ra nyert, de vezettek a vendégek is a meccs folyamán. Azt a Kucherovot választották a mérkőzés legjobbjának, aki a rájátszás előtt még csekély hírnévvel rendelkezett, viszont mostani formája után joggal pályázik fontosabb szerepre. A harmadik harmadban Bishop mindkét lábát kihúzták egy Chicago gólnál, de már előtte is odaütöttek neki. Minden Tampa szimpatizáns szíve kihagyott egy ütemet, amikor Vasilovsky állt be a cserekapusnak, akinek a 86%-os védési hatékonysága, baljós jövőt mutatott a mérkőzés hátralévő részére. Bishop néha bekorcsolyázgatott, hogy megijessze az ellenfelet, hogy most mégis ő véd, de maradt a padon és végül bevitték az öltözőbe. A harmadik meccset már végigvédte, nem volt komoly sérülése, így fellélegezhetünk, mert nem a kapusok közti különbség fogja eldönteni a finálét.

A harmadik mérkőzést a Lightnings kezdte jobban, de még időben jött az egyenlítés az első harmadban, a második harmad csendben lezajlott majd jött Saad és vezetéshez juttatta a hazaiakat és itt jön a dráma: korán kiegyenlített a Tampa a vezetés után és 3 perccel a vége előtt el is döntötte Paquette, így visszavette az első meccsen elvesztett pályaelőnyét.

A negyedik meccsen nyernie kell a Chicagónak különben, hatalmas bajban lesz. Toews-t és Kane-t egyelőre kiszedték a játékból: hiába fiatal és kicsit még tapasztalatlan a floridaiak védelme, egyelőre jól megoldják a sztárduó semlegesítését. Ilyenkor léphet elő az új reménység, Teravainen vagy épp a kék vonalról Duncan Keith – Seabrook páros.

Az biztos, hogy nagy küzdelem következik szoros meccsen. Érdekesség, hogy hosszabbításos mérkőzés még nem volt, de mind a háromszor közel voltak hozzá, hiszen egy-egy gólt döntött az eddigi találkozókon.

 

Tipp: Chicago Blackhawks -1,5 @ 2.85