Babcock ellen a Detroit


Toronto Maple Leafs2.70  döntetlen3.85  Detroit Red Wings2.30
Mike Babcock egyelőre nem alkotott csodát a világ legértékesebb jégkorong klubjában, a Toronto Maple Leafs szekere nem indult még meg felfele. Ehhez valószínűleg még évek kellenek és sztárjátékosok, mert azért a mesternek Detroitban volt egy-két világklasszis játékosa.

A hazaiak az utolsó nyolc meccsükből csupán egyet tudtak megnyerni, viszont azt pont a listavezető Dallas ellen. Aggasztóbb talán az, hogy ez az egyetlen győzelmük van hazai környezetben.

A vendégek már jobban állnak náluk, erre a meccsre épp a tavalyi finálét elbukó Tampa Bay legyőzésével hangolódtak. A Detroitot a már 35 éves Henrik Zetterberg viszi a hátán a maga 14 pontjával. Utána jön Nyquist és Dylan Larkin 9-9 ponttal.

Egyértelmű esélyese a Red Wings a párharcnak kérdés, hogy az elég komoly sérültek vissza tudnak-e térni még ma. Két idén szerzett sztár is a sérültlistára került Brad Richards és Mike Green személyében, de az orosz Pavel Datsyuk is ott van eggyel alattuk, ő viszont tuti nem játszik ma. Állítólag november közepére térhet vissza.

Ha majd mindenki egészséges lesz, akkor komolyan kell számolni az autógyárosokkal, addig meg valahogy be kell húzni az ilyen meccseket.

Tipp: Nyquist gól @ 3.10


Edmonton Oilers3.10  döntetlen3.85  Pittsburgh Penguins2.08
Óriási veszteség érte az Oilers-t. Connor McDavid az idei draft 1/1-ese kulcscsonttörést szenvedett a Philadelphia Flyers elleni mérkőzésen. Nekicsapódott a palánknak két hátvéddel a nyakán. Azóta már megműtötték és hónapokat kell kihagynia. Kár érte, hiszen az Edmonton húzóembere volt már első NHL-es hónapjában: 13 mérkőzésen 12 pontot szerzett és október hónap legjobb újoncának választották.

Az Edmonton hullámzó formát mutat. Hol nyernek, hol kikapnak. Elég követhetetlenül, hiszen megverték a szárnyaló Montrealt utána pedig kikaptak otthon a Calgarytól. Ráadásul most ugye McDavid feliratkozhat a sérültek közé és Eberle mellé. Ők nagyon hiányozni fognak az együttesnek.

Még McDaviddel is gyenge ahhoz az Edmonton, hogy rájátszásba jusson a Nyugati Konferenciában, de nagyon jól indított az újonc és nem véletlenül emlegetik az új Sidney Crosby-ként.

Ha már Crosby, utolsó mérkőzésén betalált végre. A Vancouver ellen lőtt gólja még csak a második volt a szezonban négy assziszt mellett. Nem úgy indult az idény számára, ahogy ő azt eltervezte. Szerencséjére Malkin és az idén Torontóból megszerzett Kessel szállítja a pontokat. Előbbi tíz, míg utóbbi nyolc pontot ért már el.

A csúcsformában lévő Pingvinek az utolsó öt mérkőzésüket megnyerték, köztük legyűrték a Washingtont és a Nashville-t is. Sérülések nem fogják hátráltatni őket, ugyanis nincs nekik olyan. Kevesen fognak hazait húzni erre a találkozóra.

Tipp: Pittsburgh -1 @ 2.55

Eredő odds: 7.91