Az utolsó esélyek az NHL-ben (I.)


Nyugaton eldőlt, hogy az Anaheim, St. Louis, Nashville, Chicago, Minnesota, Vancouver, Calgary, Winnipeg nyolcas kerül a rájátszásba – persze, a sorrend még változhat. Igen, a címvédő Los Angeles Kings nincs ott a névsorban, a Florida elleni 4-2-es vereségük péntek hajnalban ugyanis azt jelentette, hogy lecsúsztak a playoffról. Lássuk tehát Keletet, ahol három csapat verseng a még két kiadó helyért:


7. Ottawa Senators 97 pont
8. Pittsburgh Penguins 96 pont
9. Boston Bruins 95 pont.

Pittsburgh Penguins 2,05 döntetlen 3,85 New York Islanders 3,15

A hazaiaknak még két meccsük van hátra, és ha most esetleg otthon nem sikerül nyerniük, akkor az egyik ligautolsó Buffalóhoz látogatnak, ahol még nagyobb esély van a győzelmükre.

Az Islanders nem mutat valami jó formát. Elvesztették a negyedik helyért folyó párharcot a Washingotonnal szemben, sőt veszélybe került az ötödik helyük is, mert a Detroit még odafurakodhat. Igaz, a New Yorkiaknak még két meccsük van hátra, a Red Wingsnek pedig csak egy, de még bármi megtörténhet. Három napja három emberük is kidőlt, bár szerencséjükre egyik sérülés se olyan komoly, hogy ne tudjanak majd visszatérni pár napon belül, de ezen a mérkőzésen biztos hiányozni fognak.

A Pittsburgh fontosabb embereket kényszerül nélkülözni már hetek, hónapok óta. Talán ez is vezetett oda, hogy ennek a papíron erős csapatnak a végsőkig kell harcolnia a rájátszásba jutásért.

Tipp: 5,5 gól felett @ 2.00

A Senators és a Bruins meccsével is jövünk hamarosan.