All-Star hétvége


Team Foligno2.40 döntetlen3.85 Team Toews2.50
Az ohiói Columbusban rendezik a 60. hivatalos NHL All-Star gálát, közel húszezer ember előtt, a Nationwide Arénában. Ez az Aréna ad egyébként otthont a Blue Jackets meccseinek a ligában.

Nem bonyolították túl a csapatok elnevezését, január 14-én kihirdették kik lesznek a csapatkapitányok: a hazai környezetben játszó Nick Foligno (idei szezonban eddig 42 pontot ért el) és a chicagói Jonathan Toews (szintén 42 pont).

A nézők szavazhatták be a játékosokat és ez nem is akárhogy sikerült a Chicagóiaknak. Az első hat játékosból, akik a legtöbb szavazatot kapták öt (!) chicagói. Viszont a legtöbb szavazatot a Buffalo Sabres csapatát erősítő Zemgus Girgensons kapta - több, mint másfél millióan voksoltak rá.

Nyolc, különböző nemzetiségű játékos került be, akiknek nem csak egy átlagos 60 perces mérkőzésen kell összemérniük erejüket, mint például a Kelet vs. Nyugat, hanem büntetőpárbajban, lövéserősségben is sőt, még korcsolyázási sebességet is mérnek.

Az eddigi utolsó ilyen mérkőzést 2012-ben rendezték. 2013-ban elmaradt egy esedékes lock-out miatt. Már akkor Columbusban rendezték volna, ám emiatt mostanra halasztották és azért nem egy évvel későbbre, 2014-re, mert akkor meg téli olimpia volt Szocsiban.

A szervezők rengeteg érdekességgel készülnek, hogy szórakoztassák a közönséget. Még egy „Mascot Showdown” névre hallgató előadás is lesz a jégen, ami nem is baj, hiszen ilyenkor a pályán nem verik péppé egymást a játékosok pedig az a hoki egyik szépsége.

Tipp: Gólok száma 20,5 felett @ 1.64