A Washington megállíthatja a Kansast


Kansas City Chiefs–Washington Redskins
Még a negyedik forduló sem ment le teljesen az NFL alapszakaszából, de máris csak egyetlen veretlen csapat maradt: a Kansas City Chiefs, amely a Washington Redskins együttesét fogadja a negyedik játékhét hétfő esti rangadóján.

A Főnökök kifejezetten imponáló teljesítménnyel kezdték a 2017-es idényt, így mindenképpen esélyesnek számítanak, főleg hazai pályán, de korántsem számíthatnak könnyed hatvan percre a Rézbőrűek ellen, akik tapadni próbálnak a csoportjukat 3-1-es mérleggel vezető Philadelphia Eagles gárdájára.

A Chiefs simán nyert a címvédő New England Patriots otthonában, az Eagles elleni szoros küzdelemben is felülkerekedett, majd a nyeretlen Chargers vendégeként is győzött. Abban semmi meglepő nincs, hogy a védelme a legjobbak közé tartozik még annak ellenére is, hogy egyik legjobbját, Eric Berryt a nyitóhéten elvesztette az egész évre, de ami a vártnál sokkal jobb, az a támadósora. Alex Smith három meccsen 774 yardot passzolt, hét TD-t dobott társainak, s közben egyetlen egyszer sem adta el a labdát. Ez önmagában elég lenne egy hatékony támadójátékhoz, de igazi gyöngyszemre bukkant a csapat az idei drafton, ugyanis Kareem Hunt futó 401 yardnál tart a földön és további 137-nél a levegőben, összesen 6 TD-vel.

A meccs kérdése tehát az, hogy a fővárosiak védelme képes-e megállítani az újoncot, illetve limitálni a hazaiak támadóegységét. Ha nem, akkor jó eséllyel alulmaradnak, mert egy pontháborút nehéz lenne megnyerni a Chiefs védelme ellen, viszont egy alacsony pontszámú meccsen Kirk Cousins győzelemre vezetheti csapatát. Az immár második idényében franchise tag alatt játszó irányító kezd belelendülni, ugyanis amíg az első héten háromszor adta el a labdát a Philadelphia ellen, azóta egyszer sem. Ami biztató lehet a Redskins számára, hogy az elmúlt két hétben a kifejezetten erős Los Angeles Rams vendégeként és aztán az Oakland Raiders ellen is jól játszott a csapat a labda mindkét oldalán, azaz a védelem legfeljebb 20 pontot engedett a riválisnak, miközben a támadók mindkétszer 25 fölé jutottak.

Összességében szoros meccsre és közepes mennyiségű pontra van kilátás tekintve a két csapat jó erőkből álló támadóit, így jó eséllyel egyetlen támadósorozaton múlik majd a mérkőzés.

Tipp: Hazai csapat és 50,5 pont alatt 2.48, vagy Washington Redskins +5,5 2.10