Visszaeső Vikingek


Minnesota Vikings1.37  Detroit Lions3.20
Csoda, hogy a Vikings 5-2-vel tud áll az NFC északi csoportjában, hiszen a szezon előtt megsérült az irányítójuk (Teddy Bridgewater), majd pár forduló után a liga talán legjobb running backjét is elvesztették (Adrian Peterson).

Mike Zimmer viszont rendesen összerakta a csapatot és van, aki már most odaadná neki az év edzője díjat. Egytized yard híján a liga legjobb defenséről beszélhetünk a Vikings esetében. Egyedül az Arizona előzi be őket, akik 297 yardot engednek ellenfeleiknek meccsenként, míg a Minnesota 297,1-et.

A Vikings öt győzelemmel kezdte a szezont, de aztán megverte őket a Philadelphia Eagles és az előző fordulóban még a Chicago Bears is le tudta őket gyűrni. Tehát hullámvölgyben vannak, és ezt kihasználhatja a Detroit, a következő ellenfelük.

A Lions ugyanúgy az NFC északi divíziójában szerepel és 4-4-el áll jelenleg a Minnesota és a Green Bay mögött. Három győzelem után múlt héten becsúszott egy vereség a Houston ellen, tehát náluk is megtörhetett a lendület.

Pedig Matthew Staffordnak jó éve van: 16 TD-t és 4 interceptiont dobott idáig, 67%-os passzpontossággal és már 2000 yard felett jár. Viszont őket is sújtják a sérülések, főleg a running back pozícióban. Az elsőszámú RB, Ameer Abdullah már a szezon elején kidőlt, azóta Theo Riddick is volt már sérült és most is listán van, bár elvileg játszani fog este.

A Vikings D hozza a kötelezőt, bár múlt héten szétfutotta őket Jordan Howard, a Chicago RB-je. Az offensen kéne lendíteni még picit, hiszen a második legkevesebb yardot teszik meg meccsenként, mégis 5-2-vel állnak.

Tipp: Pontok száma a vendégcsapatnál 17,5 alatt 1.81


Oakland Raiders1.82  Denver Broncos2.02
Csoportrangadó lesz az AFC-ben is. A tavalyi Super Bowl győztes Denver látogat Oaklandbe, akikhez már lehet, hogy nem sokszor kell majd menni, hiszen úgy fest Las Vegasba fog költözni a franchise.

Mindkét csapat 6-2-vel áll az AFC West-ben és még a Kansas is tapad rájuk az 5-2-es mérlegükkel.

Érdekes párharcok lehetnek majd, hiszen a Denver a legjobban védekezik a passzok ellen. Mindössze 183 yardot engednek az ellenfél irányítóinak, az Oakland pedig ebben a jobb, hiszen Derek Carrnak köszönhetően az ötödik legjobb offense van a Raidersnél. A Denver offense kicsit visszaesett az évek során, most pedig CJ Anderson is megsérült és Devontae Bookernek kéne hoznia helyette a yardokat.

Trevor Siemian egyelőre jól vezényli le a meccseket. Ő vette át a staféta botot Peyton Manningtől és ezt idén eddig nyolc touchdown passzal hálálta meg. De tudjuk, hogy a Broncos a liga legveszélyesebb védelme. Von Millerrel az élen, akinek óriási esélye van az év védőjátékosa díjra, hiszen már ellenfele sincs kis túlzással J.J. Watt sérülése és a Carolina, valamint Luke Kuechly gyatra szezonkezdése miatt.

Tipp: Raiders +3,5 1.60