Vasárnapi NFL dömping


Kansas City Chiefs1.22  New York Jets4.58
Sokan leírták év elején a Chiefs-t pedig nem is haladnak rosszul. A két vereséggel kezdő Főnökök már 4-3-mal állnak. Igaz a csoportellenfelei közül ketten is előttük vannak. Nehéz lesz bejutniuk a rájátszásba főleg, hogy elsőként szinte bérelt helye lesz a Broncos-nak a divízióból. Védelmük a passzolás ellen ligaelső. Támadóik a huszadik helyre elegendőek egyelőre, de sokat javíthatnak ezen a mérkőzésen.

Ugyanis az ellenfél a New York Jets. Egyik New yorki csapatnak se megy idén az NFL-ben de a Jets-nek még annyira sem, mint a Giants-nek. Az 1-7-tel álló egyesületen mindenki átgázol, kivéve az Oakland (akik 0-7-tel állnak). Őket sikerült megverni az első fordulóban. Talán ez lesz az az idény, amikor meginog Rex Ryan vezetőedző pozíciója.

Tipp: Pontok száma 41,5 alatt @ 1.91


San Francisco 49ers1.19  St. Louis Rams5.00
Csoportrangadót rendeznek az NFC Nyugatban. A hazaiak utolsó meccsükön irreálisan simán kaptak ki a Denvertől, lesz mit javítani a 4-3-as mérlegükön. A Friscót idén is minimum a konferencia döntőbe várják csak nehéz lesz bejutni a tavalyi bajnok és az ihletett formában játszó Arizonával előttük. Védelmüknél csak egy jobb van a ligában, a Detroité. Az irányítójuk, Colin Kaepernick koránt sincs még bombaformában, de a Rams ellen javíthat a mutatóin.

A St. Louis 2-5-tel áll csoportutolsóként. Utolsó győzelmük viszont pont egy divízió ellenféllel szemben volt, ráadásul a címvédőt verték 28-26-ra. Mondhatni megpecsételődött a sorsuk, amikor a szezonkezdet előtt lesérült elsőszámú irányítójuk Sam Bradford. Azóta Austin Davis vette át a karmesteri feladatot és tíz touchdown passza mellett csak 5 eladott labdája van.

Tipp: San Francisco 49ers -10 @ 1.97


New England Patriots2.45  Denver Broncos1.60
Ha van egy mérkőzés, ami mellett nem lehet elmenni a hétvégén, akkor ez az: A két csúcsirányító Tom Brady és Peyton Manning 16. összecsapása.

Elég nehéz megjósolni mit hoz majd a találkozó. A Hazafiak múlthéten gáláztak Chicago ellen (51-23), 6-2-vel állnak és vezetik a csoportjukat. Közel két éve nem kaptak ki hazai környezetben. Tom Brady mutatói zseniálisak, 18 touchdown passza mellé csupán két interception-t dobott. A védelmük passzolás ellen remekel viszont ha futásról van, szó ott sebezhetőek.

A már említett Brady-nél nem sok irányító tudhat magának jobb statisztikákat. Ám az egyikük pont az a Peyton Manning, aki a Broncos támadóalakulatát vezényeli. 22 touchdownhoz asszisztált (amivel idén befogta és már meg is előzte az örökranglistán Brett Favre rekordját) és mindössze háromszor adta el a labdát. Kedvenc célpontjával Demarius Thomassal félelmetes duót alkotnak a ligában. A Denver védelme futás ellen liga első, de a passzolási mutatókban csak a középmezőnyhöz tartoznak. Épp ezért döntök Brady-ék mellett:

Tipp: 1 @ 2.40

Eredő odds: 9.08