Vasárnapi NFL adag


Jacksonville Jaguars1.97  Baltimore Ravens1.87
Egy 0-2-vel és egy 2-0-val álló csapat meccsére könnyen lehetne azt mondani, hogy hát ez sima vendég siker lesz, de ebben az esetben erről nem beszélhetünk ennyire nyilvánvalóan.

A Jaguars tavaly már produkált olyan meccseket, melyek után azt gondolhattuk, hogy ha összeraknak nyáron egy jobb védelmet még akár a playoffra is oda érhetnek. Mindez meg is történt, még a draftról is a defensbe húztak az első körből, és tessék: még mindig nem látszik az eredménye.

Múlt héten a San Diego Chargerstől kaptak ki, akiknek már jó pár kulcsfontosságú játékost nélkülöznie kell a támadósorukból. Mégis sikerült 38 pontot szerezniük a Jags ellen.

A Jags futószekciója volt a leggyengébb az első két fordulóban. Pedig T.J. Yeldon tavaly néha sziporkázott, aztán a nyáron idehozták a nyakára Chris Ivory-t, aki megsérült és nem játszhatott eddig. Viszont most visszatérhet, hogy valami életet leheljen a hazaiak futásaiba.

Blake Bortlesre (QB) egyébként sok panasz nem lehet. Bár 62% alatt passzol, és 3 TD passz mellett 3 INT van.

De Flacco se áll sokkal jobban. Mindössze eggyel kevesebb eladott labdája van. A három TD passzát pedig Mike Wallacenak dobta, hiába passzolt két mérkőzés alatt hét különböző elkapójának yardokért.

A futójáték itt is hagy még maga után kívánni valót, de Justin Forsett azon lesz, hogy ez most pozitív irányba változzon. Bár az a 78 yard két meccs alatt elég gyengének tűnik.

Nagy valószínűséggel az a csapat, amelyik előbb talál megoldást a futásaira, megnyeri a mérkőzést, hiszen levegőben körülbelül ugyanolyan erőt képviselnek.

Tipp: Allen Robinson TD @ 2.00


Indianapolis Colts1.80  San Diego Chargers2.06
Miután a Chargers az első meccset 21 pontos előnyről bukta el a Kansasben, haza utaztak és rá egy hétre tönkreverték a Jacksonville-t. Jó meccsük volt, hiszen Philip Rivers 4 TD passzt osztott eladott labda nélkül, holott összességében csak 220 yardot passzolt. A futás viszont remekelt Melvin Gordon vezérletével, aki 102 yardig és egy touchdownig jutott. Danny Woodhead még a Kansas ellen megmutatta, hogy mekkora király, ezen a meccsen sok lehetősége már nem volt, ugyanis megsérült. Elszakadt a térdszalagja, akárcsak csapattársának egy fordulóval előtte (Keenan Allen).

Az első fordulóban kidőlt Allen miatt Riversnek új kedvenc célpontot kellett találnia és úgy néz ki meg is találta. Travis Benjamin, aki tavaly még a Clevelandben próbálkozott yardokat szerezni áttette székhelyét San Diegoba, és milyen jól tette: 115 yard és 2 elkapott TD igazolja döntését a Jags ellen.

A másik oldalon az Indianapolis Colts 0-2-vel áll (zsinórban a harmadik szezont kezdik így) és azt hiszem, kimondhatjuk, hogy nem ilyen rajtra számítottak. Nyáron megkínálták egy olyan szerződéssel irányítójukat, Andrew Luckot, ami az NFL legjobban fizetendő játékosává tette. Már sérülései is a múlté szóval minden adott volt egy jó kezdéshez. Kivéve a védelem és az offensive line. Nincs, ki megvédje Luckot, úgy meg elég nehéz dobálni, ha folyamatosan menekülni kell.

A Broncos ellen az előző fordulóban egyébként partiban voltak, de mint oly sokszor már a denveri védelem lehozta a meccset. Csináltak egy pick-sixet és egy fumble visszahordott TD-t is.

Ami aggasztó lehet a Coltsra nézve, hogy a 25. legtöbb yardot engedni a védelem. Ráadásul a passz elleni védekezésük a 31. ami egy Rivers ellen életveszélyes. Még akkor is, ha már 14 játékosa van sérültlistára rakva a Chargers-nek.

Tipp: Melvin Gordon 76,5 yard felett fut @ 1.90