Utolsó előtti hajrá


New Orleans Saints1.38  Atlanta Falcons3.15
Az NFC Southban mindenkinek negatív a mérlege, még a csoportelső New Orleans-nek is, akik 6-8-cal állnak. Az Atlantát fogadják, akik a harmadik helyen állnak 5-9-cel. Ezen a csoportrangadón eldőlhet, ki jut be, de csak akkor, ha a Carolina is bukik a második helyen.

Egyszerű a képlet a hazaiaknak: nyerni kell! A Drew Brees által vezetett Szentek az előkelő második helyen állnak a yardok megtételében. Meccsenként 422 yardot haladnak, ami nagyon sok. Brees ebből 311-et vállal magára és elkapóira. Akkor mégis, hogy lehet, hogy negatívban vannak?

Talán úgy, hogy a liga második leggyengébb a védekezésük (390 yard / meccs), de nincs veszve semmi, hiszen kié a leggyengébb a ligában? Igen, az aktuális ellenfél Falcons-é.

A Falcons védelme majdnem húsz yarddal többet enged játékidőnként, mint a Saints. Bár előkelő hetedik helyen van az offense mégiscsak a harmadikak a csoportban és nagy mázli kell ahhoz, hogy bejussanak.

Matt Ryan nem erre az évre fog a legszívesebben visszaemlékezni majd öregkorában, bár már átlépte ő is a 4000 yardos határt a csapat valahogy nem állt össze. Nagyon gyengén futnak: 96 yard meccsenként nem elég ebben a ligában a rájátszásba jutásért.

Ma kiderül, hogy elbúcsúzhatnak-e a playoff-tól vagy marad egy halvány esélyük az utolsó fordulóra.

Tipp: Saints -5.5 @ 1.92


Oakland Raiders3.30  Buffalo Bills1.35
Hozta utolsó két meccsét hazai környezetben az Oakland, ám ezt a kettőt nyerte összesen a ligában, tehát 2-12-vel állnak az AFC West csoport sereghajtójaként. Sokat kellett várni az első győzelmükre, de mégis hatalmas ünneplés lett belőle.

Náluk van a leggyengébb offense a ligában, de legalább a defense odateszi magát valamennyire és a középmezőnybe került valahogy. Megtizedelték őket és öt alapjátékos biztos nem kerül pályára. Sokak játéka kérdéses, köztük az irányító Derek Carr pályára lépése.

A Buffalo múlt héten kisebb csodát hajtott végre, amikor a Green Bay-en kerekedett felül. Versenyben vannak még a wild-cardért, a csoportelső Patriots már látótávolságon kívülre került.

A vendégeknek is vannak sérüléssel bajlódó játékosaik, de nem olyan komolyak, mint az Oaklandél.

Randy Orton mutatói is szerények, mint elsőszámú irányító, de ennek ellenére a vendég siker reális eredmény lehet.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő – Vendég/Vendég @ 1.80

Eredő odds: 3.46