Újra tojáslabdázunk


Minnesota Vikings1.52  Kansas City Chiefs2.60
A hazaiak, ha nem is tapadnak a csoportjuk élén álló Green Bayre, de nagy esélyük lehet becsúszni a rájátszásba valamely wild card helyen. Jelenleg is ott állnak, tehát ha ma lezárnák az alapszakaszt, ott lennének ők is a legjobb tizenkettőben.

Ahhoz viszont meg kell verni egy Kansas-t, ami a múlt héten még lehet nagyobb feladat lett volna, ám Jamaal Charles a Chiefs running backje és a franchise legfontosabb játékosa keresztszalag szakadást szenvedett és kihagyja az egész idényt. Mondani se kell hatalmas veszteség ez a vendégeknek, hiszen Alex Smith és a támadó fal köszönő viszonyban sincsenek egymással, ugyanis már 21 alkalommal vitték földre az irányítót az aktuális ellenfél védői. Nincs ideje passzolni és nagyon célpont sincs. A futásra volt specializálódva az egyébként is ramatyul (1-4-el) álló csapat, de most új korszak kezdődik a számukra az idei szezonban. Talán még egy jó pickre is rámehetnek a drafton, mert innen a nullához közelít az esélyük a rájátszásra.

Múlt héten pihentek a Vikingek, akik utoljára a Denverrel játszottak és kaptak ki három ponttal egy nem túl jó játékot hozó találkozón.

Bridgewater a négy játékhét alatt mindössze két TD passzt tudott összehozni, ami elég kevés, de hát a Minnesota nem a passzjátékáról híres mostanában. Itt át is térnék Adrian Petersonra, aki a negyedik legjobb átlagot hozza futásonként. Három touchdownnál tart és aligha marad ma is nélküle. Meghatározó lesz, hogy a defense mennyire engedi majd ficánkolni a lilák futóját.

Tipp: Peterson TD @ 1.50


Tennessee Titans1.82  Miami Dolphins2.03
A Titans múlt héten egy ponttal maradt alul a Buffalo Bills ellen, azelőtt pedig kettővel a Baltimore-ral szemben. Volt már egy pihenőhetük, szóval ők mostantól nyomják minden héten, egészen a tizenhetedikig.

Marcus Mariota, a tavalyi ½-es választású irányító, nem indít rosszul első idényében (nem úgy, mint a drafton az őt megelőző Jameis Winston). Már nyolc TD passznál tart négy meccs alatt és újonc létére vigyáz a labdára, hiszen csak három darab interceptiont termelt. Mégis 1-3-mal áll a csapat. Majd most bizonyíthatnak, hiszen nem egy kőkemény Miami látogat hozzájuk. Ráadásul a liga legjobb passz elleni védekezésükkel megnehezíthetik a Delfinek dolgát.

Ryan Tannehill, a Miami irányítója körül volt egy kis balhé, amiért beszólt edzésen az ellene védekező corner backeknek, hogy bezzeg meccsen nem így játszanak. Múlt héten bye week-en voltak tehát maradt a mutatójuk 1-3. Többre lehetett számítani tőlük, hiszen az első fordulóban 42 pontot szerzetek a Tampa Bay ellen.

Tannehill négy meccs alatt hét TD-t és már öt interceptiont dobott 1080 yard mellett. Lamar Miller futójátékáról pedig felesleges is beszélni. Ami kiemelendő még a csapatnál, hogy a védelem a negyedik legtöbb büntető yardot szedte eddig be. Valami nem működik a vendégeknél, hazai győzelem van kilátásban.

Tipp: Az utolsó pontot szerző csapat a Miami @ 1.90


Green Bay Packers1.18  San Diego Chargers5.15
A hatodik héten mi más lenne a tét a Sajtfejek számára, mint a makulátlanság megőrzése. Annak ellenére, hogy folyamatosan vannak kisebb sérülései az elkapóiknak, de még Eddie Lacy running backnek is, aki egyelőre idén még nem találta meg a formáját.

Jordy Nelson kidőlt már a szezon kezdete előtt és Aaron Rodgersnek kellett egy új elkapó; hát csinált egyet James Jonesból. Akinek egyelőre még kérdéses a játéka, de Randell Cobb biztos pályára lép és ez akár elég is lehet.

Hatalmas rekord dőlt meg múlt héten, mikor Rodgers a Laembau Fielden dobott interceptiont. Ráadásul kettőt is. 1041 napig húzta ezt a sorozatot. Emellé kiszórt eddig 13 touchdownt az 1236 yard mellé. Kedvenc célpontja Cobb, aki 312 elkapott yarddal a legjobb a csapatnál és úgy látszik a védelem is összekapta magát, hiszen a hetedik legkevesebb yardot engedik az ellenfeleiknek, míg az ellenfél ebben a középmezőnybe tartozik.

Az ellenfél pedig a Chargers, Philip Rivers vezetésével. Keenan Allen mióta visszatért eltiltásából Antonio Gates, alig kap labdát, pedig már 444 yardnál és 3 TD-nél jár.

A 2-3-al álló San Diego hullámzó teljesítményt mutat. Múlt héten például az utolsó másodpercekben kaptak ki az első számú irányítóját nélkülözni kényszerült Steelers ellen. Most se jósolandó nekik sok esély, hiszen már kikaptak a Vikingstól és a Bengalstól is (utóbbi érthető).

Kis szerencsével és jó formával odakerülhetnek majd egy wild card helyre, de ahhoz még javulni kell. A Denver pedig röhögve húzza majd be ezt a csoportot, holott Peyton Manning korántsem úgy játszik, mint fénykorában.

Tipp: Green Bay 30,5 pont felett @ 1.90

Erdő odds: 5.42