Tojásfoci karácsonyra


Pittsburgh Steelers1.43  Baltimore Ravens2.90
Csoportellenfelek találkoznak az AFC Északi csoportjában. Ha a jó formában lévő Pittsburghnek sikerül behúznia a találkozót hazai környezetben, akkor megnyerné a csoportot, amivel kvalifikálna a rájátszásba. A Steelers egyébként zsinórban öt meccset nyert és ezzel visszaelőzte a Ravenst a csoportban. Így 9-5-el állnak a 8-6-os vendégek előtt.

A Pittsburgh múlt héten a Cincinnati Bengals-t gyűrte le 24-20-ra. A meccs hőse Chris Boswell volt – a pittsburghi kicker 6/6 mezőnygólt értékesített. Jutalma egy behívó volt a doppingvizsgálatra; ugyanis a liga még ilyen esetekben is turpisságot feltételez.

A Steelers elkapói közül akkor épp nem Antonio Brown vitte a prímet, hanem Eli Rogers, aki 75 yardot és egy TD-t szerzett. Le’Veon Bell pedig majdnem száz yardot futott megint. Most viszont nehezebb dolguk lesz, hiszen topvédelemmel állnak majd szemben. A Baltimore ráadásul második a futás elleni védekezésben, szóval Bellék felköthetik a nadrágjukat.

Az offense viszont már annyira nem az igazi. A liga hátsó felébe tartoznak a megtett yardot és a szerzett pontok számában is, de hát minek jobb támadóegység, ha a védelem ilyen jó?

Idén már egyszer megmérkőztek a Hollókkal, aminek 21-14-es vereség lett az eredménye. Most fordulhat a kocka, hiszen a Steelers a találkozó esélyese. Igazi parázs hangulat várható, hiszen óriási rangadó ez. Negyvenötödször találkoznak egymással és az örökmérleg 24-21 a Pittsburgh javára.

Tipp: Első TD – hazai 1.66


Kansas City Chiefs1.58  Denver Broncos2.43
A hazaiak egy győzelem esetén bejuthatnának a playoffba, de ehhez lesz egy-két szava még a Broncosnak. Mind a két csapatnak van javítani valója, hiszen múlt héten a Kansas kikapott a Tennessee-től, míg a Broncos zsinórban második vereségét szenvedte el, most éppen a New England Patriots fektette őket két vállra.

Egy csoportellenfelük, az Oakland Raiders már bejutott a rájátszásba, de még nem tudni, hogy első vagy második helyen. Ebbe a Kansas még beleszólhat. Amúgy az oaklandiek teljesítménye mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen 14 év után újra küzdhetnek a Lombardi trófeáért. Az utolsó playoff szereplésükkor épphogy lecsúsztak róla, akkor a Tampa Bay püfölte őket el a Super Bowlban.

Csoportellenfelek lévén a Denver és a Kansas már összefutott egyszer idén, akkor szoros csata után a Kansas tudott nyerni hosszabbításban. Azon a találkozón nem volt ellenszer Tyreek Hill ellen, aki három hatpontost szerzett. Azóta Hill szinte az egész ligát elküldte egy-két testcsellel. Hetek óta a Kansas legjobbja és versenybe szállt az év újonca díjért az Ezekiel Elliot – Dak Prescott duóval.

Nagy kérdés tehát, hogy a denveri elitvédelem képes lesz-e megállítani őket. Ha nem és a Miami Dolphins nyerni tud Buffalóban, akkor az idei évre elbúcsúzhatunk Von Milleréktől és címvédő csapatuktól.

Tipp: A Kansas éri el előbb a 10 pontot 1.67