Szinte tökéletes csapatok találkoznak


Carolina Panthers1.60  Arizona Cardinals2.40

A 15-1-el végző Carolina és a 13-3-al teljesítő Arizona, ha bejut a Super Bowl-ba kőkemény ellenfelet kap.

Az Arizona az alapszakasz legtöbb yardját megtevő alakulatát tudhatja magáénak. Olyan csapatokat tudtak legyűrni, mint a Seattle, a Green Bay, a Cincinnati és a Steelers. Carson Palmer (a csapat irányítója) joggal pályázhatna az év legértékesebb játékosa címért. Csakhogy akad valaki más, aki még őt is felülmúlta. Ő nem más, mint Cam Newton, aki csak az utolsó előtti fordulóban vesztette el veretlenségét csapatával.

Ez a két csapat pihent egy hetet az alapszakasz után a jobb kiemelésük miatt aztán következtek a divíziódöntők, ahol mindegyikük számára veszélyben forgott a bennmaradás.

A Carolina a Seattle-t fogadta és az első félidőben 31-0-ra vezetett a Panthers. Eldőlni látszott a meccs, de tudjuk, hogy a Seahawks képes az óriási fordításokra és joggal félhettek ettől a drukkerek. Russel Wilsonék úgy jöttek ki a pályára a második félidőben, hogy nem engednek több pontot Newtonéknak (ez így is lett) és szereznek legalább 31-et, hogy hosszabbításra mentsék a meccset (ez nem lett így). Végül 31-24-re nyert a Panthers, de csak akkor nyugodhattak meg miután a meccs végén sikerült megszerezni egy onside-kicket. Ha az első félidei Carolinát látjuk ma is, akkor nincs olyan csapat, aki megveri őket idén. Viszont, ha kisebb előnyre tesznek szert és megint leengednek, könnyen bajba juthatnak, hiszen kétszer nehéz felpörögni egy egész csapatnak egy meccsre.

A vendégek a Green Bay Packers-t fogadták a wild-card hét utáni héten. A mérkőzés esélyeseként nagy nyomás nehezedett a piros-fehérekre és az under dog-ként játszó Green Bay újra óriási végjátékkal mentette hosszabbításra a meccset. Rodgers újabb „Hail Mary” touchdown passzt adott, mint az alapszakaszban a Detroit ellen (ez a „mindent vagy semmit, feldobom az endzone-ba meglátjuk mi lesz passz”).

A hosszabbításban egy kis pénzfeldobási mizéria után végül a Cards kezdhette a hosszabbítást és nem is akárhogy sikerült ez: 75 yard elkapása utána befutott a célzónába és eldőlt, hogy 26-20 arányban az Arizona jut tovább és látogathat a Panthershez. Érdemes visszanézni. Valami hasonló kiélezett találkozót várunk a maitól is.

Tipp: Cam Newton TD @ 2.10