Szétnéztünk a vasárnapi NFL meccsek között


New York Giants1.43  New Orleans Saints2.90
Az első fordulóban az Óriások legyűrték a csereirányítóval felálló Dallast 20-19-re. Eli Manning 3 passzolt TD-vel, 207 yarddal és egy interceptionnel zárta a mérkőzést. Az egyik TD-t az újonc Sterling Sheppardnak dobta a célzónára. De Victor Cruz azután, hogy több mint 700 napot volt kénytelen kihagyni a sérülései miatt, úgy gondolta, hogy csinál egy TD-t. Ráadásul később kiderült, hogy győztes 6 pontos lett belőle.

Odell Beckham Jr. végül TD nélkül maradt, de azért ő hozta a legtöbb elkapott yardot csapatának (73). Érdekes módon még a futás is működött a Giants oldalán, ami ritkaságnak számít. Rashad Jennings 75 yardot hozott össze, Shane Vereen pedig 38-at.

Viszont van, aki rosszul járt a Giants keretében. J.T. Thomas kidőlt az egész szezonra a térde miatt. Jason Pierre-Paul játéka pedig még kérdéses a Szentek ellen.

Térjünk is át Drew Breesékre, akik őrült meccset játszottak az első fordulóban. Az Oakland Raiders látogatott hozzájuk és végül győztesen távoztak; 35-34-re kaptak ki hazai pályán Breesék, de nem is akárhogy. Az utolsó percben sikerült TD-t elérnie az Oaklandnek és ha berúgják a jutalomrúgást, akkor azzal kiegyenlíthettek volna. Ám Jack del Rio nem így gondolta, inkább ráment a két pontos kísérletre. Ha bejön ő lesz a legtökösebb edző a ligában, ha nem, akkor azt le se kell írni, mit csinált volna vele a média. Bejött és ezzel nem csak egyenlített a Raiders, hanem meg is nyerték a meccset, hiszen már kevés ideje maradt a New Orleans-nek a visszatámadásra.

Drew Breesnek pedig remek mérkőzése volt. Az első fordulóban ő passzolta a legtöbbet (423 yard) és emellé kiosztott 4 touchdownt. Ráadásul interceptiont sem adott.

Őrült meccse volt két elkapójának is. Willie Snead 172 yardot hozott össze és egy TD-t, míg elkapó társa Brandin Cooks 143 yard, 2 TD-vel végzett.

De ez sem volt elég. Talán majd a Giants defense ellen, akik tavaly a liga leggyengébbjei közé volt sorolható.

Tipp: Willie Snead 70,5 elkapott yard felett @ 1.90


Houston Texans1.75  Kansas City Chiefs2.12
Az idei szezonra talált magának irányítót a Texans. Méghozzá a Denvertől happolták el Brock Osweilert, aki tavaly hibátlanul helyettesítette Peyton Manninget, ám nem akart maradni Denverben, így új kenyéradót keresett a nyáron és Houstonban kötött ki. Nem kezdett rosszul az új idényben sem. Osweiler 231 yardot, 2 TD-t és egy interceptiont hozott össze az első fordulóban. Valamint egy győztes meccset a Chicago ellen. 

Running back pozícióban is újított a Texans. Gyakorlatilag egy csere zajlott le: Lamar Miller érkezett a texasiakhoz Miamiból, Arian Foster pedig Miamiban kötött ki.

Nem nyitott rosszul az új futó sem. Miller 106 yardot futott a Bears ellen, jól indult tehát az új duó offense oldalon. A defense-t meg nem kell félteni J.J. Wattal a fedélzeten. Az első fordulóban a harmadik legkevesebb yardot engedték ellenfelüknek.

Nézzünk át a másik oldalra! A Kansas City Chiefs szezonrajtja döcögősen indult, de végül jól sült el, hiszen 21 pontos hátrányból sikerült nyerniük. Ehhez nagyon kellett Alex Smith QB és Spencer Ware RB feltámadása a mérkőzés során. Smith 363 yardot dobott, két touchdown passzt osztott ki és egyszer eladta a labdát is.

Spencer Ware Jamaal Charlest helyettesítette az első számú futó pozíciójában és ez elég jól sikerült. Ugyancsak 70 yardot és egy TD-t futott, ám 129 yardot kapott el.

Tavaly egyébként kétszer is találkoztak egymással és mind a kétszer a Kansas nyert. Idén már lehet, hogy nehezebb dolga lesz a Chiefsnek a megújult Texans ellen.

Tipp: Spencer Ware TD @ 2.40