Super Bowl XLIX


Seattle Seahawks1.90  New England Patriots1.98
Tavaly sem sokon múlott, hogy nem ez lett a döntő, de végül a Pats nem jutott be a fináléba. Idén viszont ott vannak és éhesebbek a sikerre, mint bármikor máskor.

Minkét csapat 12-4-el jutott be a rájátszásba, csoportgyőztesként és kiemeltként tehát nem kellett játszaniuk a wild-card héten. A Seahawks-nak egy könnyebb meccsel kezdődött a rájátszás a Carolina ellen, de a konferencia-döntőben a Green Bay ellen igencsak kellett a szerencse nekik a Super Bolwba jutáshoz. A másik oldalon először a Baltimore ellen kellett vitézkedniük Gronkéknak, akik pont a Pats mumusai, de végül sikerült nyerniük egy pontgazdag mérkőzésen. A konferencia elsőségért vívott harcban pedig kiütötték az Indianapolis Colts-ot.

A Seattle korábban már kétszer szerepelt döntőben és 50%-os teljesítményt nyújtanak, hiszen egyet nyertek (tavaly) egyszer pedig vereséget szenvedtek. A New England már hétszer vehetett részt Super Bowlon és abból hármat nyertek meg csupán.

A tavalyi döntőben a Seahawks diadalmaskodott és Russel Wilsont, a csapat irányítóját választották a legértékesebb játékosnak, amire most is elég jó oddsot adnak (3.40), ám Tom Brady már háromszor is volt Super Bowl MVP és rá most is kisebb az odds (2.40). Általában irányítókat választanak döntőkön, hiszen az ő teljesítményük befolyásolja leginkább mérkőzést, de nem szabad elmenni a Halászsasok futójátéka mellett, amit Marshawn Lynchnek köszönhetnek javarészt, nem egy találkozó volt a szezonban ahol ő parádézott és nem Russel Wilson. Rá a harmadik legkisebb az odds az MVP-ért folyó versenyért (4.50). A Hazafiaknál már kisebb a versenyfutás ezért a címért, ugyanis az ő erősségük a passz, ami Tom Brady műfaja, de ha esetleg Rob Gronkowskinak összejönne egy tökéletes meccs, nagyot lehetne kaszálni vele és a 13.00-as szorzójával.

Gronk és Lynch egyébként már játszott egyet egymás ellen: egy amerikai talk-show műsorvezető ültette őket össze egy Mortal Kombat párbaj erejére, természetesen az ott végződő meccs döntetlen lett, de vasárnap valaki nyerni fog, valaki pedig veszíteni. Egyébként ennek a két játékosnak a teljesítménye felettébb kihat a csapatuk játékára és ne mellesleg mindkettejük touchdownjára majdnem ugyanakkora odds van. Gronk, ha TD-t szerez 1.67-szeres pénzt lehet vele keresni, ha pedig Lynch fut be a lasztival az endzone-ba akkor egy 1.62-es szorzónak örülhetünk.

Tippek:

Első támadó akció - futás @ 1.67

Stephen Gostkowski (kicker) 8,5 pont felett @ 1.90

Brady 265.5 passzolt yard alatt marad @ 1.80

Ha megvan a tuti tipped, ne habozz, fogadj! Az Unibeten ráadásul vasárnap 13:00-tól különösen megéri, hiszen a piacon elérhető legjobb oddsokat garantáljuk bizonyos kimenetelekre!

Nézd meg az akciós oddsok listáját itt