Super Bowl a számok tükrében


51 – Az ötvenegyedik Super Bowl következik és az eseményt harmadszor rendezik Houstonban. Az első kettő itt játszott meccsen rendre a jelenleg az AFC-hez tartozó csapatok nyertek. Ezek szerint a Pats húzná be idén?

7 – Nem elképzelhetetlen a Pats győzelme, hiszen már a hetedik alkalommal került döntőbe a Tom Brady–Bill Belichick irányító–edző páros, ami természetesen rekordnak számít.

13 – Ennyiszer találkozott egymással a két csapat eddig és 7-6 az állás a New England javára.

1 – Az Atlanta támadósora 33,8 pontot pakolt fel a táblára meccsenként idén, amivel ligaelsők ebben a tekintetben, ám a Pats védelme csupán 15,6 pontot engedett az ellenfeleinek, ami szintén az idei szezon legjobbja.

5000 – Ennyi újságírót várnak a helyszínre.

70 – A Fox Sports közvetíti a találkozót az Egyesült Államokban és hetven kamera lesz a helyszínen.

27 millió – Ennyi tweet keletkezett a tavalyi mérkőzés alatt. Idén több is várható.

5216 $ – Ha jegyet akarsz még venni a Super Bowlra, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, hiszen ez az összeg csak az átlag jegyár. Ez persze évről-évre növekedett, a tavalyihoz képest majdnem egy ezressel ugrott.

5 millió $ – Ennyibe kerül egy harminc másodperces reklám a döntő alatt.

Ezen kívül még rengeteg ilyen-olyan statisztikát lehet olvasni a Super Bowl előtt. Például, hogy mennyi csirke szárny vagy sör fog fogyni, de még a másnap munkahelyükön beteget jelentők számáról is van adat.

A legjobbakra viszont még fogadni is lehet. Mondjuk, hogy hányszor mutatják Giselle Bündchent (Tom Brady felesége) a közvetítés alatt? De létezik odds arra is az amerikai fogadóirodáknál, hogy Donald Trump nevét hányszor említik majd a kommentátorok vagy a stúdióbeszélgetések résztvevői.

Ismét lehet arra is fogadni, hogy milyen színű lesz az a Gatorade, amit a győztes csapat a meccs végén edzője nyakába borít. Valamint, hogy a félidei koncert előadója, jelen esetben Lady Gaga melyik számmal nyitja a fellépését.

Tavaly lehetett fogadni arra, hogy lesz-e földrengés a találkozó közben ez viszont idén nem opció. Helyette inkább betettek egy olyat, hogy a himnuszt éneklő Luke Bryan milyen nadrágot visel majd? Farmert vagy valami mást?

Mi is adunk pár tippet, bár esetünkben nincs szó ilyen merész fogadásokról. Érdekesebb kérdés, hogy ki lesz a találkozó MVP-je? Ilyenkor első helyen mindig az irányítók neve áll és rájuk is a legkisebb a szorzó. Ez Brady-nél 1.90, míg Ryannél 2.75.

Viszont ha Julio Jones egy erős napot fog ki és a Pats védői nem tudják megállítani sehogy sem, akkor bizony akár neki is oda lehet majd ítélni a díjat és jól is járnának ezzel a rá fogadók 17.00.