A Super Bowl győztes Patriots meccsével indul a szezon


New England Patriots–Kansas City Chiefs
A tavalyi év alapszakaszának két legerősebb AFC csapatáról van szó: a Pats 14-2-vel masírozott be a playoffba, míg a Kansas 12-4-gyel. Aztán a Hazafiak Super Bowlig meneteltek, ahol a történelmi fordításuknak hála elnyerték a Lombardi trófeát. A Kansas viszont a rájátszás második körében úgy kapott ki a Pittsburghtől, hogy a Steelers touchdownt se vitt be – ugyanakkor Chris Boswell hat mezőnygóllal a mérkőzés hőse lett.

Túlzás lenne azt mondani, hogy ezek a csapatok nagyon átalakultak volna, de voltak távozók és érkezők is mind a két oldalon. A hazaiaknál visszavonult Rob Ninkovich és elhagyta a csapatot Martellus Bennett is a Green Bayért, utóbbi helyére Dwayne Allen érkezett. Az újoncok közül még említhetjük a fiatal és szélvészgyors Brandin Cooks-ot, aki tavaly még New Orleansben boldogította Drew Breest az elkapásaival. Óriási elvárásokat támasztanak vele kapcsolatban, nagy fegyvere lehet idén a Patsnek a játéka.

Emellett egy hatalmas érvágáson máris túlestek Tom Bradyék, hiszen a preseason harmadik hetében Julian Edelman súlyos sérülést szedett össze, így őt már aligha láthatjuk a pályán ebben a szezonban.

A Chiefs-nél megváltak az elsőszámú elkapójuktól, Jeremy Maclintől és nem is érkezett a helyére minőségi pótlás, így a tavaly tündöklő, de elkapásokban még bizonyításra szoruló Tyreek Hill veheti át a helyét. Muszáj lesz fellépnie Travis Kelce mellé, mert nem dobhat Smith minden a tight-endje az irányába. A vendégek oldalán is volt egy súlyos sérülés az előszezon során, mégpedig Spencer Ware, az elsőszámú running back dőlt ki huzamosabb időre, ám ő elvileg még pályára léphet idén. Addig is az újonc Kareem Hunt fog futni.

Nehéz dolga lesz a Kansasnek, ha meg akarja lepni a Patset, hiszen az utolsó hat meccsét megnyerte a Gillette Stadiumban a New England és a szorzók most se hazudnak: jóval esélyesebb Bill Belichick gárdája 1.25.

Tipp: Chris Hogan TD 2.20