Sok minden eldőlhet!


Cincinnati Bengals1.60  Pittsburgh Steelers2.40
Egyből egy csoportrangadóval kezdünk. A hazaiak 8-1-3-mal állnak az AFC North élén, míg ellenfelük 7-5-tel követi őket. Ha nyerni tudna a Bengals talán el is léphetne, de ez nehéz meló lesz.

Sérültekből van mind a két oldalon, de a kulcsjátékosokat valószínűleg összeeszkábálják a találkozóra, ami magyar idő szerint este hétkor kezdődik vasárnap.

A Bengals jó formában várja a meccset, utóbbi három mérkőzésüket megnyerték. Viszont Andy Dalton mutatói idén nem a legjobbak, Jeremy Hill pedig még a 700 yardot sem érte el futásban. A védelmük is a liga második felében található, ezek alapján talán nem is érthető mit keresnek a csoport élén.

Viszont védelmük már összeszedett 12 interceptiont, óvatosan kell dobálnia majd Ben Roethlisbergernek.

Big Ben a negyedik legtöbb yardot dobta már össze a ligában (3705), és 26 TD passza mellé csupán 8 interceptiont dobott. Jó kis mutatók. Az MVP címre viszont aligha lesz esélye Rodgers, Peyton Manning és Brady mögött. Kedvenc célpontja Antonio Brown annyira kedvenc, hogy vezeti elkapási yardokban a ligát (1258) és már 11 TD-t köszönhetett neki.

Úgy tűnne, hogy a Pittsburgh rengeteget passzol és a régen a futásáról híres egyesület már inkább a levegőben szerzi a 91 centiket. De nem így van! Második helyen Le’Veon Bell (1046 yard) a már szinte behozhatatlannak tűnő dallasi DeMarco Murray mögött. Nem vesztek el a földön szerzett yardok se.

Meglepetés szagot érzek, a vendégek behúzzák ezt a mérkőzést.

Tipp: Steelers @ 2.40


Tennessee Titans2.00  New York Giants1.85
Két majdnem azonos mérlegű csapat találkozik egymással Tennessee-ben.

A hazaiak 2-10-el állnak csoportjukban a Jaguars-al holtversenyben. Zsinórban hatszor szenvedtek vereséget, és ha már egy kissé jobb csapat érkezik hozzájuk meg is szórják őket rendesen.

Nos, most kijelenthető, hogy egy jobb csapat érkezik hozzájuk, ám idén nagyon nem jött ki nekik a lépés. Még a Titans-nál is többet, hét meccset buktak el zsinórban. A múlt héten 21-0-ról kaptak ki a Jacksonville-től! Ez a csapat a NY Giants.

Közrejátszik, hogy rengeteg sérültjük van és egy olyan elkapó lett az elsőszámú, akit idén draftoltak. Ám ez aligha jelent gondot, hiszen Richard Shermant is lejátszotta a pályáról a fiatal Odell Beckham Junior. A Dallas ellen pedig bemutatta a szezon elkapását, ha nem a futballtörténelmét!

Ez mind szép és jó, hogy a sérült Victor Cruz után kitermeltek még egy ekkora elkapó sztárt, viszont az eredmények nem jönnek. Eli Manning statisztikái nem a legrosszabbak (már túllépte a 3000 passzolt yardot), de abból a 12 IT-ből lehetett volna még faragni.

A hazaiak már három irányítót is kipróbáltak huzamosabb ideig. Egyik se vált be. Az előző mérkőzésen Zach Mettenberger vezényelt, ám így is csúnyán kikaptak a Texanstól.

Úgy gondolom, megszakad a vendégek sorozata és elpáholják az igazi irányító nélkül fölálló hazaiakat.

Tipp: Giants -6 @ 3.05

Eredő odds: 7.32