Rex Ryan visszatér!


New York Jets1.74  Buffalo Bills2.14

A most már Buffalót irányító mester öt évet húzott le vezetőedzőként a New York-i csapatnál és idén váltott a sikertelenség évei után. Egyelőre a Bölényeknél se tett csodát, de olyan csapatot hozott létre, amely ellen senki sem szeret játszani.

Múlt héten például olyat alkotott a gárda, amit az NFL történetében még senki. A Buffalo Bills az első olyan csapat, amelyben egy meccsen két 100 yardos futó (McCoy, Williams) és egy 150 yardos elkapó (Watkins) is játszott.

Természetesen ilyen statisztikák mellett nyertek is a Miami ellen 33-17-re. Irányítójuk 72%-osan passzol és ők vezetik a 20+ yardos touchdownok számában a ligát. McCoy vállsérüléssel fog játszani, így elképzelhető, hogy inkább Karlos Williamsre hagyatkoznak majd a földön megtett yardok tekintetében (aki egyébként remekül helyettesíti McCoyt).

A Jets pozitívan áll 5-3-al a csoportban a New England után, de ők más dimenzióban játszanak idén – eddig egyelőre a New York-i csapat szorongatta meg őket legjobban. Majd talán most a nagy tesó (Giants), a Pats mumusa odavág nekik, de erre ne tegyünk sok pénzt.

A hazaiak győzelemmel hangoltak a Jacksonville ellen, ami jót tehet az önbizalmuknak két vereség után. A csapat arcai szerezték a pontokat: Chris Ivory két TD-vel járult hozzá a győzelemhez. Egyet-egyet pedig elkapott Eric Decker és Brandon Marshall is. Remekül hangolják össze a támadásokat a futással és a passzokkal – ezt láthattuk tőlük a múlt héten is. Plusz a Jets védelme a negyedik legkevesebb yardot engedi ellenfeleinek, viszont több, mint húsz pontot kapnak is meccsenként.

Parázs csata várható. Rex Ryan pedig még olajt is öntött a tűzre, hiszen miután egy edzésen Geno Smith állkapcsát eltörte Enemkpali, utána elengedte a Jets és az akkor már Bills vezetőedző Ryan felvette a csapathoz. Erre a mérkőzésre pedig az egyik kapitánynak jelölte játékosát.

A tét nem kicsi: vagy felzárkózik a Jets mellé a csoporton belül a Bills vagy lemarad és meg kell szenvednie azért is, hogy esélye legyen a wild-cardra.

Tipp: Összes TD 4,5 felett @ 1.78