Rangadóveszély!


Baltimore Ravens1.36  San Diego Chargers3.25
A magyar idő szerint este hétkor kezdődő mérkőzésen a két évvel ezelőtti bajnok fogadja a Philip Rivers által vezetett San Diegót. Mindkét csapat 7-4-el áll a csoportjában, jó meccsnek nézünk elébe.

A Baltimore hazai környezetben igen erős, utolsó négy meccsüket megnyerték az M&T Stadionban. Jó formában érkeznek a mérkőzésre; hatalmas küzdelemben múlták felül múlthéten a Saints-et.

Ray Rice év eleji kieséséhez képest jól megy nekik a futás (132 yard/meccs). Hatodik helyen állnak a ligában ezzel a teljesítménnyel. Justin Forsett elég jól helyettesíti a büntetését letöltő Rice-t, 903 yardot futott eddig, amivel top 5-be keveredett a legjobb futók listáján. Passzolásban viszont a középmezőnyhöz tartoznak. Joe Flacco-nak egy jó mérkőzéssel összejöhet a 3000 passzolt yard. Tizennyolc touchdown passza mellé már szórt 8 interceptiont is, ennél azért lehetne jobban is vigyázni a labdára.

A Hollók védelme inkább a futás elleni védekezésben kiemelkedő. Kisebb sérüléssel bajlódó Terrel Suggs valószínűleg a pályán lesz, elkell majd a segítsége.

Könnyen nem, de továbbjuthat csoportjából a rájátszásba a Chargers. Jelenleg előtte van a Denver és a Kansas is, de mint sok más csoportban itt is egy-egy mérkőzés fog dönteni a hova kerülésről.

Riverséknek rendkívül jól indult a szezon, azonban ami várható is volt, visszaesett kicsit a formájuk azóta. TD passzokkal nem áll rosszul (22), de IT-t is dobott már kilencet. Brenden Oliver csupán 424 yardot futott eddig, ami kevéske. Tehát a passzok mellett teszik le a voksukat. Mondjuk egy ilyen irányítót (ha jó napot fog ki) passzoltatni kell.

Hét sérültlistás játékosukból 5-6 elképzelhető hogy a pályára lép. Ezt a mérkőzést nem a játékosok hiánya fogja az egyik oldalra dönteni.

Tipp: Pontok száma 51,5 alatt @ 1.41


Green Bay Packers1.61  New England Patriots2.40
Ezt a két csapatot nem nagyon kell bemutatni senkinek. Ismét két sztárirányító összecsapásának lehetünk tanúi: Aaron Rodgers vs. Tom Brady. Mind a ketten jogosan pályázhatnak majd az alapszakasz MVP-je címre.

A New Englandről sokat írtunk már. Rendkívüli támadóalakulatuk van Brady és Gronkowski vezetésével. Csoportjukat toronymagasan vezetik a Miami előtt. Hét (!) mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak, de ez könnyen megszakadhat a Lambeau Fielden.

A Csomagolók sincsenek rossz formában, hiszen utolsó nyolc találkozójukból hetet megnyertek. Ráadásul nagyon termelik a pontokat mostanában. Ha most kéne kiosztani az legértékesebb játékosnak járó díjat valószínűleg Rodgers kapná miután, 30 touchdown passza mellé csupán háromszor adta el a labdát! Élvezi a játékot és erre panaszt is tettek már az ellenfelek, hogy minek mosolyog a meccseken, olyan mintha kinevetné az vetélytársait. Holott csak jó a kedve.

Kedvenc célpontjai Randall Cobb és Jordy Nelson, ők ketten együtt már 19 passzt kaptak el a célzónában vagy cipelték magukkal oda.

A védelemnek valamit ki kéne találnia a futások ellen, ugyanis harmincadik helyen állnak e tekintetben. De a Patriots ellen ezzel talán nem lesz gond, hiszen keveset futnak. Viszont 371,1 yardot engednek meccsenként az ellenfélnek, amit ha Brady kihasznál, könnyen pontzivatar lehet belőle.

Tipp: Első TD-t szerző csapat a Green Bay @ 1.72

Eredő odds: 2.43