Rangadóval indul a negyedik kör


Green Bay Packers–Chicago Bears
Tavaly mind a két találkozót a Packers nyerte és papíron most is erősebb csapata van Rodgerséknek. Ez mondjuk már így van pár éve, néha mégis tud meglepetést okozni a Bears.

Akárcsak múlt héten, amikor a Pittsburgh Steelers látogatott hozzájuk és hosszabbításban sikerült őket megverni, leginkább Jordan Howard kitűnő játékának köszönhetően. A Chicago futója 138 yardot tett meg, plusz az ő nevéhez fűződik a legtöbb elkapás és elkapott yard is. Rá kell figyelnie a Packersnek legjobban, hiszen Mike Glennon aligha fogja szétpasszolni a Green Bay védelmét (Glennon a Steelers ellen is csak 101 yardot passzolt).

A Sajtfejűeknek se volt könnyebb mérkőzésük: bár a 0-2-vel kezdő Bengals nem ígérkezett nagy falatnak mégis megszenvedtek Rodgersék. Volt, hogy 21-7-re is vezetett a Cincinnati, de sikerült felkapaszkodniuk és hosszabbításra menteni a találkozót, ahol Aaron Rodgers végre megnyerte első hosszabbításos meccsét. Hihetetlen, de az eddigi hét túlórába folyó találkozójából egyből sem jött ki győztesen. Most viszontegy egy óriási Geronimo Allison játéknak köszönhetően győztes mezőnygólt rúghatott Mason Crosby. Három forduló után tehát 2-1-el áll a Packers és 1-2-vel a Bears.

A Green Bay támadószekciója egész jól teljesít, hiszen a második legtöbb yardot teszik meg passzokkal. Futásban viszont jócskán elmaradnak az elittől, viszont amíg van egy Rodgers a csapatban ki kell használni, pláne, ha a második legtöbb yardot passzolja a ligában. A védelem is a liga első harmadába tartozik, de ezt leginkább a passz elleni védelemnek köszönhetik. A running backeket már nehezebben fogják meg.

A Bears pedig a csoportjuk leggyengébb csapata, de képes skalpokat gyűjteni. A védelem így is a liga első felébe tartozik egyelőre, de a támadósor már nem igazán muzsikál jól. A Tampa Bay ellen két hete siralmasan játszottak és mindössze 7 pontot sikerült összekaparniuk. Reméljük, hogy most egy szívós Chicagót látunk és ezzel együtt egy jó mérkőzést.

Tipp: Jordan Howard TD 2.20