Rangadók vasárnapja az NFL-ben


Tennessee Titans–Oakland Raiders
Nézzük mi történt nyáron a Raiders-nél: a franchise legfontosabb játékosa, Derek Carr meghosszabbította szerződését, így a QB poszt egy jó időre megoldódott Oaklandben. Az elsőszámú célpontja, Amari Cooper talán soha nem látott formába hozta magát a nyáron és még Marshawn Lynch is megérkezett, hogy szülővárosa csapatában játszhasson. A védelemmel viszont aligha lehetnek elégedettek, hiába van ott Khalil Mack, aki a tavalyi év legjobb védője volt.

Az előző szezon biztos, hogy mély nyomot hagyott az oaklandiekben, hiszen végig meneteltek az alapszakaszban, aztán megsérült Carr és a playoff első körében ki is estek. Idén lehet javítani, csak a defense-t kéne kicsit rendbe rakni.

A hazaiaknál is bizakodóan állnak az új idényhez. Sokan titkos esélyest látnak bennük, de ha a Super Bowl ma még nem is, a rájátszás már biztos cél lehet a Titánoknak.

A futójáték eddig is működött a DeMarco Murray és Derrick Henry kettős, valamint a támadófal jóvoltából, de az idei évre Mariota is kapott pár új, használható célpontot, Eric Decker vagy éppen Corey Davis személyében. Érdekesség a Titans offens-szel kapcsolatban, hogy mióta Mariota a ligában van, nem dobott még interceptiont a redzone-ban és a drivejaik 72%-át touchdownra váltják 20 yardon belülről.

Sok pont várható a találkozón és a defensek közti különbség miatt a többség a Titans javára ítéli a meccset pláne úgy, hogy ők játszanak hazai pályán.

Tipp: Derrick Henry TD 3.00


Green Bay Packers–Seattle Seahawks
A Seattle a szezont megelőző hetekben még húzott egy-két cserét, aminek következtében Sheldon Richardson érkezett a Jetstől és a továbbiakban a Hawks védőfalát fogja erősíteni. Így a liga legerősebb fala állhatott össze Cliff Avrillel, Michael Bennettel és Frank Clarckkal. Nem lennénk jelen esetben Aaron Rodgers helyében, akit ezek a srácok fognak támadni minden támadósorozat alkalmával.

De nem csak a védelem erősödött az offseason során, hanem a támadósor is. A támadófalba igazoltak és draftoltak is játékost, amivel talán könnyebb dolga lesz Wilsonnak, valamint átálltak a sok runningbackes verzióra. Amíg Lynch egészséges volt, Seattleben nem lehetett tőle elvenni a kezdő RB pozíciót, most viszont van 3-4 olyan futója a vendégeknek, hogy bárki kezdhetne közülük, nem hagyná cserben a csapatot a futott yardokkal. Egyikőjük ráadásul Eddie Lacy, aki tavaly még a sajtfejűeket erősítette.

A hazaiak oldalán a legnagyobb erősítést Aaron Rodgers kapta a támadósorba. Sikerült megszerezni Martellus Bennettet a New Englandtől, így Rodgers kapott egy újabb nagy fegyvert a kezébe. Ilyen szintű tight-endje még nem volt a klasszis irányítónak. Viszont volt egy fontos távozója is az offense-nek, mégpedig TJ Lang, aki éveken át védte Rodgerst az őt sackelni akaróktól. Ráadásul Detroitba igazolt, akik csoportriválisok. A védelem is kapott pár foltozást, Davon House érkezett erősítésnek.

Tavaly is találkozott egymással a két csapat, decemberben és 38-10-re legyűrte a Packers a Halászsasokat. Akkor Rodgerst nem nagyon lehetett megállítani, most viszont egy fokkal erősebb defense próbálkozhat ezzel.

Tipp: Összes TD 6,5 alatt 1.57