Rangadók a tengerentúlon


Pittsburgh Steelers1.87  Cincinnati Bengals1.97
Big Ben térdsérüléséből visszatérve próbálja majd osztogatni a passzokat az eddig hibátlan Bengals ellen. A héten már teljes értékű edzést végzett az irányító és így remélhetőleg zöld utat kap az orvosoktól. Ennek talán még a Steelers drukkereknél is jobban örül valaki. Nevezetes Antonio Brown, aki hisztizett kicsit, hogy a csereirányítók nem passzolnak neki. Pedig a liga egy legjobb elkapójáról van szó, most talán lesz lehetősége ezt megmutatni.

A helyettesítő Michael Vick is sérülést szenvedett és az ő helyére Landry Jones ugrott be. Jones az első meccsét még hozta az Arizona ellen, de múlt héten – első meccsén, ahol kezdőként léphetett pályára az NFL-ben – elbukott a Kansas ellen.

A Bengals nagyon meggyőző játékot mutat az idei alapszakasz során. Egy hosszabbításos győzelme van a hat közül, de az a Seahawks ellen történt. Őket azért még, ha gyengélkednek se könnyű megverni. Vezetik a csoportot a Pittsburgh előtt (4-3) és bár most nehéz dolguk lesz, nem esélytelen a győzelmük.

Andy Daltonék múlt héten szabadnaposak voltak és pihenhettek egyet erre a rangadóra. Dalton már 14 TD passzt osztott ki és emellett csak kétszer adta el a labdát. Nála csak Tom Brady és Aaron Rodgers mutat jobb formát. Nem véletlenül állnak ezek a csapatok hibátlanul.

A.J. Green idén három touchdownt szerzett irányítója passzainak köszönhetően és már 530 yard felett jár. Gyarapíthat a számokon, hiszen a Steelers a passzok ellen elég gyatrán védekezik.

Kőkemény és szoros csata várható a két együttes között, remélhetőleg sok ponttal. Tavaly egyébként mind a kétszer a Pittsburgh nyert.

Tipp: Pontok 48,5 felett @ 1.92


Denver Broncos2.25  Green Bay Packers1.67
Igen izgalmas ez a párosítás, hiszen mindkét alakulat csak nyert eddig. Na, ez a sorozat valamelyik csapatnál majd megszakad, ha csak nem hiszünk az NFL-ben ritkán előforduló döntetlenben.

Igazi irányítócsata várható: Peyton Manning vs. Aaron Rodgers. Bár előbbi nem nyújtja a tőle várhatót, azért ő még mindig egy hatalmas név a ligában. Eddig a defense jutatta el őket ide, de ezen a meccsen már a támadóalakulatnak is elő kell lépnie.

Manning vesszőfutását mi más mutathatná jobban, mint a 72,5-es passer ratingje. Régen lehetett, sőt talán nem is volt rá példa, hogy Peyton több interceptionnel álljon, mint touchdown passzal. Pedig most ez a helyzet áll fenn 10/7 arányban. Így aztán nem villog Demaryius Thomas és Emmanuel Sanders se.

Szerencséjükre ott van Aqib Talib, aki már három ellenféltől kapott labdát halászott le és biztos, hogy Rodgersére is fáj a foga.

Csakhogy Rodgers azt nem adja könnyen. Idén egyelőre két passzt nézett be és azokat is egy meccsen és otthon, amivel megszakította sorozatát. A tizenöt kiosztott TD már jobban néz ki a mellette lévő oszlopban. Nehéz dolga lesz a Denver védelmének, ugyanis Rodgers köztudottan jól mozog ki a zsebből és passzol onnan vagy futja meg a first downt.

James Stark és James Jones még mindig kisebb sérülésekkel szenvednek, de játszani fognak és segítik majd a támadásokat mind a ketten. Kíváncsian várjuk mire fog menni ez a remek offense, a liga legjobb védelme ellen.

Tipp: James Stark TD @ 2.75

Eredő odds: 5.28