Rangadó a rájátszásért


Philadelphia Eagles1.40  New York Giants3.00

Egyik csapat sem Super Bowl esélyes. Bár, ha az Óriások bejutnak, akkor aztán bármi lehet, mert tudjuk, hogy ők szeretnek esélytelenként indulni (2007, 2011).

Egyébként két hasonló erőt képviselő csapatról beszélünk. Az a jó ebben a divízióban, hogy mindig körülbelül ugyanolyanok az erőviszonyok. Egészen 1933-ig kell visszamennünk az időben, hogy az első egymás elleni mérkőzésükhöz érjünk, amit az akkor újoncnak számító Phily 56-0-ra bukott el. Az azóta 166 lejátszott meccsükön azért sikerült szépítenie a Sasoknak, hiszen az örökmérlegen csak 85-78-ra vezet a Giants (és két döntetlen).

A Super Bowl győzelmek számában viszont simán vezetnek a New Yorkiak, hiszen ők már behúztak négyet, kettőt ráadásul a közelmúltban már Eli Manninggel, míg az Eagles még nem tudott nyerni.

Nagy átalakulás volt az uborkaszezonban a hazaiaknál. Irányító kalamajka, közben elküldték LeSean McCoy-t, aki a földön megtett yardokért volt felelős, de érkezett a tavalyi év – ebből a szempontból – legjobbja, DeMarco Murray. Egyelőre nem hozza azt, amit elvártak tőle, de az egész Eagles kicsit álmosan kezdte a szezon. Bár meg kell jegyezni, hogy az utolsó meccse Murray-nek azért már a tavalyi formájára emlékeztetett. Sam Bradfordot megszerezték St. Louisból, aki még nem sérült le idén és ez nála nagy szó: 1281 yardja mellett nyolc touchdown passzt adott társainak és ami egy kicsit sok, az a hat interception mellette.

A Philadelphia a csoport utolsó helyén áll 2-3-al (Dallas és Washington is így áll), de bennük van annyi potenciál, hogy megfogják az egyébként hétről-hétre jobb formát mutató New Yorkot. Azért csak ők, mert a Dallasnál a 11. hét környékén térhet vissza Tony Romo sérüléséből (ami valljuk be nagy hátrány, ha nincs a keretben az első számú irányítód), a Washington pedig nem képvisel olyan játékerőt, hogy odaérhessenek.

Térjünk át a vendégekre, akiknél egy hete még azt lehetett hallani, hogy a tavalyi évet sérülés miatt kihagyó (és még idén se játszó) Victor Cruz visszatérhet. Szombaton hivatalosan is a sérült listára tették újból, tehát várni kell még a visszatérésére. A Giants szerencséjére tavaly berobbant újonc Odell Beckham Jr., akit a szakértők már most a legjobb öt elkapó közé sorolnak. Kérdés, hogy végigjátssza-e majd a találkozót, hiszen múlthéten ő is kapott egy akkora medve puszit, hogy egy kis időre el kellett hagynia a pályát.

Az Óriások két vereséggel kezdték a szezont, és ha azokat nem bukják el a meccsek utolsó negyedeiben, akkor akár 5-0-al is állhatnának, ami azért nagy meglepetés lenne a tavalyi szezonjuk után. Azóta tehát három győzelem arattak, három nem túl erős csapat ellen (Washington, Buffalo, San Francisco).

A kisebbik Manning csupán kétszer adta el a labdát idén, ami szintén meglepetés a múlt évi botrányosra sikerült statisztikái után. Már tíz touchdown passzt adott az 1417 yard alatt és még az is megtörtént vele, ami csak szökő évente szokott: van egy futott TD-je is.

A defense idén a futás ellen kiemelkedőt nyújt a második helyével, de a passzok terén a ligautolsó hely kicsit aggasztó lehet Coughlin mester számára. Meglátjuk ki tudja-e ezt majd használni az Eagles. A hazai pálya itt sokat fog segíteni a Sasoknak, plusz a mez, amit tavaly viseltek először és évente egy meccsen lehet ilyenben egy csapat. Egy teljesen fekete mezről beszélünk. Egy évvel ezelőtt október 13-án viselték ezt a szerelést és egy 27-0-s Giants elleni győzelem lett a vége.

Tipp: Shane Vereen TD @ 2.50